Metal işçileri İzmir'de eylem yaptı: Bıçak kemiğe dayandı

Türk Metal Sendikası’na üye işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi üzerine, İzmir'de eylem yaptı. İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, "Gerekirse hakkımızı alana kadar bu meydanları MESS’e dar edeceğimizi herkes bilsin. Bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türk Metal Sendikası, MESS ile yaptığı görüşmelerden uzlaşma alamayınca eylem sürecine başladı. İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri taleplerini dile getiren sloganlar atarak MESS’ in toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tutumunu protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal "MESS'le yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu an itibariyle geldiğimiz nokta sözün bittiği yerdir. Ama aynı zamanda eylemin başladığı yerdir. Bundan böyle sesimizi çığlığımızı işyerlerimizden başlayarak mümkün olan her yer de duyuracağız’’ dedi.

'TEPKİMİZİ SAKIN HAFİFE ALMAYIN'

Bugüne kadar kendilerini toplu sözleşme masasında ifade ettiklerini belirten Öcal, "Bundan sonra meydanlarda, yollardayız. Geçtiğimiz salı günü Ankara’da başkanlar kurulumuz toplandı. Burada bir dizi eylem kararı alındı ve mücadelemizin yol haritası ortaya çıktı. Kırmadan, dökmeden ama kararlığımızdan asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.

MESS'ten taleplerinin kabul edilmesini istene Mürsel Öcal, "Buradan yani sokaklardan, meydanlardan MESS’i bir kez daha uyarıyoruz. Taleplerimizi ve teklif ettiğiniz ucube zam oranınıza tepkimizi sakın hafife almayın" dedi.

'HERKES AKLINI BAŞINA TOPLASIN'

"Size uzattığımız eli havada ve karşılıksız bırakmayın" diyerek MESS’e çağrı yapan Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Metal Sendikası ve üyeleri ülkemizin huzurunu ve istikrarını, işyerindeki çalışma barışını her zaman göz önünde tutmuş, bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Ancak geldiğimiz bu aşamada bizler için yeni bir sürecin kapıları aralanmıştır. Herkes aklını başına toplasın."

'BIÇAK KEMİĞE DAYANDI'

"Bu soğukta bu kara kışta burada olmak bizim tercihimiz değil. Gerekirse hakkımızı alana kadar bu meydanları MESS’e dar edeceğimizi herkes bilsin. Dün MESS’in çağrısına uyarak yeniden bir araya geldik. Peki, ne oldu? Yine haklı taleplerimiz masada kaldı. Yine bir sonuca ulaşamadık. Hatta yakınlaşamadık bile. Bu beyefendiler bize ne diyor biliyor musunuz? Siz üretmeye devam edin, Ama iş emeğinizin, alınterinizin karşılanmasına gelince sesinizi çıkarmayın, susun. Ne verirsek onunla idare edin. Evet, susmayacağız. Bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev. Sonunda zafer mutlaka bizim olacak. Onurlu Türk Metal emekçisinin olacak."