Betül Sayan Kaya gözaltına alındı iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın 'istenmeyen kişi' ilan edilerek sınırdışı edilmek üzere sınıra götürüldüğünü iddia etti. Bakan Kaya yaklaşık 5 saattir Rotterdam Başkonsolosluğu yakınlarında bekletiliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters Haber Ajansı başkonsolosluğa girişi engellenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın 'istenmeyen kişi' ilan edilerek sınırdışı edilmek üzere sınıra götürüldüğünü iddia etti. Bakan Kaya yaklaşık 5 saattir Rotterdam Başkonsolosluğu yakınlarında bekletiliyordu.

Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanında bulunan danışmanı Bilal Topçu, Hollanda polisi tarafından tutuklandıklarını açıkladı. Topçu, Bakan Kaya'nın kendini aracına kilitlediğini söyledi.

'ŞU ANDA TUTKLANIYORUZ'

24 TV'ye bağlanan Bakan Kaya'nın Danışmanı Bilal Topçu 'Şu anda tutuklanıyoruz. Polisler birazdan gelip bizi karakola götürecekler' dedi.

"Şu an Maslahatgüzar da geldi yanımıza. Birazdan telefonumuzu alabilirler. Polis aracı geldi ve bizi bindiriyorlar" diyen Bilal Topçu, "Aracın içine doğru giriyoruz. Ben de polis aracına bindim ve arkadaşlarla beraber koruma arkadaşlarla birlikte zırhlı araca bindirildik. Biz 5 araç buraya gelmiştik. Bakanlıktan danışman arkadaşlar koruma polis arkadaşlar ve şoför arkadaşlar da tutuklandı dediler ve şu an zırhlı aracın içerisindeyiz. Sayın Bakan'ın aracını göremiyorum biraz ilerde önünü kapattılar" ifadelerini kullandı.

NTV ise Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, bazı diplomatlarla Bakan Kaya'nın korumalarının gözaltına alındığını duyurdu.

Hollanda'da polis müdahalesiHollanda'da polis müdahalesi