'Herkesi savunmaya davet ediyoruz'

Açlık grevinde 190 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın duruşması Ankara Adliyesi'nde bugün saat 13.30'da başlayacak. Duruşma öncesi Veli Saçılık ve Esra Özakça'yla konuştuk.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemi başlatan ve açlık grevi eylemini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın bugün görülecek duruşması öncesi avukatları da gözaltıan alındı. Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça, Açlık grevinde 190 günü geride bırakan iki eğitimcinin doktorların olumsuz karar vermemesi durumunda ambulans ile adliyeye getirilebileceğini söyledi. Ancak, jandarmanın talebi doğrultusunda Gülmen ve Özakça'nın duruşmaya getirilmemesi kararlaştırıldı.

'SADECE İKİ KAMU EMEKÇİSİNİN DAVASI DEĞİL'

Eşi Semih Özakça'nın tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan Esra Özakça eyleminde 114'üncü günde. Gülmen ve Özakça'nın yargılanacağı davada sanık olan Esra Özakça duruşmadan 2 gün önce iki eğitimcinin avukatlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. "Savunmalarına yapılan saldırı sonrası herkesi Nuriye ve Semih'i savunmaya davet ediyoruz" diyen Özakça şunları söyledi:

"Bu sadece iki kamu emekçisinin davası değil. KHK'dan etkilenmiş milyonların davası. Bu zulmü Nuriye ve Semih dünyaya duyurdu ve orada olmak borcumuz."

Mahkeme: Gülmen ve Özakça duruşmada hazır edilecekMahkeme: Gülmen ve Özakça duruşmada hazır edilecek

'YÜZ YÜZE ANLATMAK İSTİYORUZ'

Yüksel Caddesi'nde Nuriye Gülmen'in," Direnen birisi varsa adalet onun ayaklarının altındadır" sözünü dediğini hatırlatan Özakça iki eğitimcinin mahkemeye getirilmelerinin önünde engel olmadığını aktardı. İki eğitimcinin yüz yüze yargılanmayı talep ettiğini belirten Özakça şunları söyledi:

"Her ikisi de 'istendiğinde koşular sağlanabilir ve mahkemeye getirilebiliriz' diyorlar. Ambulans ile getirilebilirlerler. 'Açlık grevi ile birlikte hapishanede tutuluyoruz.Yaşadığımız bir çok şey var. Bunları yüz yüze anlatmak istiyoruz' diyorlar."

'OHAL SADECE SOLCULARIN ETKİLENDİĞİ BİR ŞEY DEĞİL'

İki eğitimcinin yargılanacağı davaya kitlesel katılımın yüksek olacağını söyleyen sosyolog Veli Saçılık, "Yüksel'i adliyeye taşıyacağız'' dedi. "Arkadaşlarımızı oradan almak için elimizden ne geliyorsa yapacağız" diyen Saçılık'a göre toplumun çok farklı kesimlerinden insanlar adliye önünde olacak. Tüm KHK mağdurlarının davayı takip etmesinin önemli olduğunu belirten Saçılık şunları aktardı:

" OHAL sadece solcuların etkilendiği bir şey değil. Toplumun bütün kesiminden herkes etkilendi. İslamcı çevreden bizi arayıp 'dava nerede görülecek' diyen ve gelmek istediğini söyleyen çok insan var."

Gülmen ve Özakça'nın avukatlarına gözaltıGülmen ve Özakça'nın avukatlarına gözaltı

'BU DOĞRUDAN MÜDAHALEDİR'

Gülmen ve Özakça'nın 14 Eylül tarihindeki duruşmalarından önce avukatlarının gözaltına alındığını hatırlatan Veli Saçılık, "Avukatların tutuklanmış olmasını İçişleri Bakalığının bir müdahalesi olarak görüyorum. İçişleri yargıya nasıl davranması gerektiğini göstermiş oldu. Bu doğrudan müdahaledir" yorumunu yaptı.