Mahir Mete Kul’un cesedi bulundu

Google Haberlere Abone ol

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken bindiği bot devrilen ve 24 Mart’tan bu yana haber alınamayan Mahir Mete Kul’un bedeni bulundu. Yunanistan tarafında bulunan bir erkek cesedi Kul’un annesi Ünzile Araz tarafından teşhisi edildi.

Anne Ünzile Araz, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Oğlum Evladım, Mahir Mete'm aramalar sonucu bulundu. Adli tıp kurumundan teşhis işlemlerinden sonra cenazemizi alacağız.” dedi.

Araz, yine twitter hesabından kendisine destek olanlara teşekkür etti: Bu süreçte yanımda olan tüm halkımıza, dostlarımıza, Mahir'imin bulunması için destek olanlara teşekkür ediyorum, Oğlum sahiplenmemiz ve direnişimiz sonucu mezarsız kalmadı.

MAHİR METE KUL KİMDİR?

Yargılandığı davada hapis cezası tehdidi nedeniyle Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul, botun alabora olması sonucu kayboldu. Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası’nın da şampiyonu olmuştu.

Türkiye’de katıldığı demokratik eylemler ve gizli tanık ifadelerinden dolayı 2017’de tutuklanarak 10 ay hapis yatan Mahir Mete Kul, 5 ay önce serbest bırakılarak hakkında yurtdışı yasağı kondu. Politik nedenlerden ötürü Yunanistan’da bulunan annesi Ünzile Araz’ın yanına gitmek isteyen Mete Kul, Meriç Nehri üzerinde botun alabora olması sonucu kayboldu.

Politik nedenlerle Yunanistan’da bulunan Araz, oğlunun bulunması için Atina’nın Exerhia bölgesinde oturma eylemi başlatmıştı. Oğlunun bulunması için bir video çağrısı yana Araz şunları söylemişti:

Yunan ve Türkiye kamuoyuna sesleniyorum. Demokratik kitle örgütlerine sesleniyorum. Benim çocuğum 22 yaşında. Türkiye’de liseli gençliğin devrimci, demokratik faaliyetlerine katıldı ve bunların hepsi yasaldı. Bir itirafçı yüzünden tutuklandı ve 10 ay hapis cezası yattı. Okulundan oldu, bilgisayar mühendisliği okuyordu. 24.3.2019 tarihinde karşıya geçmek isterken botu alabora oldu. Yanında bir kaçakçı bir de arkadaşı vardı. Bot alabora olunca arkadaşı kendisini yüzerek kurtardı. Bu saatten sonra ben çocuğumu aramaya başladım. Karakollara başvurdum. Benim talebim çocuğumun ölü ya da diri bulunması. Bugün ayın 26’sı yeni bir bilgi aldık. Çocuğumun arandığı söyleniyor ama emin değilim. Ben arama çalışmalarına katılmak istiyorum. Annelere, babalara sesleniyorum. Duyarlı herkese sesleniyorum. Bu sorun yalnızca benim sorunum değil.