Amed Tiyatro Festivali’nden teşekkür mesajı

Diyarbakır’daki tiyatrocular, 21 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında 4. Amed Tiyatro Festivali’ni düzenlemeyi planladı. Ancak yaşanan olumsuz durumlar nedeniyle festivalin gerçekleşme şartları ortadan kalktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belediyelere kayyım atanması, derneklerin kapatılması, polis ablukası nedeniyle 4. Amed Tiyatro Festival gerçekleşmedi. Festivale katılacak tiyatro grupları oyunlarını kendi şehirlerinde sahneledi ve oyun sonunda Amed Tiyatro Festivali ile dayanışma mesajlarını okudular.

Diyarbakır’daki tiyatrocular, 21 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında 4. Amed Tiyatro Festivali’ni düzenlemeyi planladı. Ancak yaşanan olumsuz durumlar nedeniyle festivalin gerçekleşme şartları ortadan kalktı. Diyarbakır’da yaşayan tiyatro sanatçıları, söz konusu tarihler arasında festivali sahiplenerek oyunlarını kendi sahnelerinde oynayan gruplara teşekkür etti.

tiyatro .

Tiyatrocular, Türkiye’nin son durumu ve özelde Diyarbakır’da yaşanan tutuklamalar, kayyım atamaları, işine son verilen emekçiler, polis ablukaları, kapatılan dernekler ve benzeri birçok olumsuz olay nedeniyle 4. Amed Tiyatro Festivali’ni gerçekleştiremedi. Buna karşılık festivale katılacak tiyatro grupları “Biz Hakikati Oynuyoruz, Siz Hakikatle Oynuyorsunuz” sloganıyla başlattıkları kampanya ile oyunlarını kendi sahnelerinde oynadı.

Seyyar Sahne, Gölge Tiyatro Topluluğu, Yolcu Tiyatro, İstanbulimpro, BGST, Tiyatro Philosphicum, BeReZe, Tiyatro Yekta Hevi, Riksteater (İsveç), Belçika Devlet Tiyatrosu, Öznujen, Hewler Tiyatrosu, Teatra Jîyana Nû adlı gruplar oyun sonunda sahneden Amed Tiyatro Festivali için dayanışma mesajlarını okudu.

Diyarbakır’daki tiyatrocular kendilerine destek olan gruplara teşekkür ederek, şu mesajı paylaştılar: “Sanat, sıradanlaştırılmak istenen her şeye karşı, olağanüstü bir eylemin adıdır. Egemenlik dayatmalarına karşı erdemin her direnişi sanatın özgürlük tutkusuyla büyüyen bir meydan okumadır. Sanat, giderek bir müsveddeye dönüştürülmek istenen hayatımızı renklendiren sihirli dokunuştur. Unutmamalıyız ki, her iktidar ölümden beslenir. Ve sanata dair her şey, yaşamdan!.. Yaşam özgürlüksüz olmaz. Sanat ise, o özgürlüğün bizatihi kendisidir.

4. Amed Tiyatro Festivali her yerde4. Amed Tiyatro Festivali her yerde