Gülen'e devlet korumasında tek soruşturma habere!

Darbe girişimiyle suçlanan Fethullah Gülen’e 1996-1999 yıllarında devlet koruması sağlanması tartışma yarattı. Aynı süreçte tek soruşturmanın bu bilgiyi basına sızdıran polisi bulmak için yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İçişleri Bakanlığı, Fethullah Gülen’e devlet koruması sağlanmasıyla ilgili Darbe Komisyonu’nun talep ettiği bilgileri Meclis’e gönderdi. Belgelere göre, Fethullah Gülen 1996 yılında İBDA-C tarafından tehdit edildiğini ileri sürünce önce 1, ardından 2, en son 3 polis tarafından korumaya alındı. 1996-1999 yıllarında verilen koruma kararlarının altında dönemin İçişleri Bakanları Murat Başesgioğlu ve Saadettin Tantan’ın imzaları yer aldı. Koruma memurlarından biri Gülen’in, tedavi gerekçesiyle ABD’ye gidişinde de yanında bulundu.

1999 YILINDA HABER OLDU

Gülen’e resmi koruma verilmesi 8 Ekim 1999’da Radikal gazetesinde, “Gülen’e resmi kalkan” başlığıyla haber oldu. Haberde Gülen hakkında irtica soruşturması açılmışken bu korumanın yurtdışında da devam ettiğinin altı çizildi.

Haber üzerine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı harekete geçti ve yurtdışı görevlendirme onayının basına ne şekilde sızdığının müfettiş tarafından incelenmesi, sorumlular hakkında ceza ve disiplin yönünden soruşturma yapılmasını istedi. Polis müfettişi bir ay içinde raporunu tamamladı. Raporda “kararın basına yansımasına sebebiyet veren emniyet mensubu bulunamadı” denildi. Böylece soruşturma kapatılmış oldu. (DUVAR)

Fethullah Gülen’in izleri siliniyor!Fethullah Gülen’in izleri siliniyor!