Yasağı delen Salim Uslu polisleri çaresiz bıraktı

Meclis’te konuklarla basın toplantısı yapma yasağı nedeniyle yaşanan tartışma sürüyor. CHP’li Erdem ve Doğan Meclis İdare Amiri Salim Uslu’nun konuklarıyla basın toplantısı yapmasını emsal göstererek yasağı deldi, konuğuyla basın toplantısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Selina Doğan, Suruç’taki canlı bomba saldırısından yaralı olarak kurtulan Mehmet Lütfü Özdemir'le birlikte Meclis’te basın toplantısı yaptı.

Toplantı öncesi salona girişte polis memurları ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın nedeni, Meclis İdare Amiri Salim Uslu’nun imzasıyla yayınlanan ziyaretçilerle birlikte basın toplantısı yapma yasağıydı.

Polis memurları söz konusu kararı göstererek ziyaretçinin girişine izin verilemeyeceğini söyledi. Ancak CHP’li Erdem itiraz etti. Salim Uslu’nun daha önce aynı mekanda konuklarıyla basın toplantısı yaptığını hatırlatan Erdem, “Salim Uslu’nun yaptığı emsaldir. Salim Uslu konuklarıyla girip açıklama yaptıysa biz de yapacağız” dedi.

KONUKLA AÇIKLAMA YAPILDI

Bu arada polis memurları yetkililerle görüştü ve kararı uygulamak zorunda olduklarını söylediler. Ancak Erdem bunu kabul etmedi, “Tamam siz bildirim yaptınız, kararı tebliğ ettiniz. İstiyorsanız tutanak tutun. Ben konuğumla açıklamamı yapacağım. O gün nasıl Salim Uslu’nun konuklarını engellemediyseniz benim konuğumu da engellemeyeceksiniz” dedi. Eren Erdem ve Selina Doğan yaklaşık 15 dakika süren görüşmelerin ardından konuğuyla basın toplantısı salonuna girerek açıklamasını yaptı.

erenerdem3

İNSANİ BİR MESELE

Açıklamasının başında, girişte yaşanan tartışmaya değinen Erdem, “Tüm partilere eşit muamele yapılması gerektiğini söyledi. Uslu’nun trafik güvenliğiyle ilgili konuklu basın toplantısıyla ilgili, “Bu insani bir durum emsal gösterilemez” sözlerini hatırlatan Erdem, "Suruç gazisi arkadaşımızın yaşadığı da insani bir durum. Yaralı arkadaşımızın çıkardığı kitap o katliamda felç kalan bir yaralının tedavisine katkı yapacak. En az onun konusu kadar insani, vicdani bir meseledir” dedi.