10 ay sonra komadan uyandı, üç kez 'Anne' dedi

İtalya'da geçtiğimiz temmuz ayında kalp krizi geçirerek komaya giren 37 yaşındaki Cristina Rosi 10 ay sonra uyandı. İtalyan basını, Rosi'nin üç kez "Anne" dediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da yedi aylık hamileyken kalp krizi geçiren 37 yaşındaki Cristina Rosi'nin, 10 ay sonra komadan uyandığı açıklandı. Bebeği sezaryenle alınan ve uyandığı sırada yanında annesinin bulunduğu belirtilen Rosi'nin ilk sözcüğü "Mamma" (İtalyanca anne) oldu. İtalyan basını, Rosi'nin üç kez "Anne" dediğini yazdı.

Rosi geçtiğimiz yıl temmuz ayında kalp krizi geçirmişti. Caterina adlı bebeği acilen ameliyatla alınan Rosi'nin, beyninin hasar grmüş olmasından şüpheleniliyordu. Rosi, annesinin girişimleriyle toplanan para yardımı sayesinde nisan ayında Avusturya'da özel bir kliniğe götürülmüştü.

Aylardır burada yatan Rosi'nin eşi Gabriele Succi, İtalyan basınına demecinde "Bunu beklemiyorduk. Bunca acının ardından çok mutluyuz" dedi. Succi, eşinin uyandığı sırada yanında kendisinin ve annesinin bulunduğunu söyledi; sağlık durumunun da giderek düzeldiğini anlattı. (DIŞ HABERLER)