10 dakikada 5 fabrikayı kundakladı

İnegöl'de 5 mobilya fabrikasında arka arkaya yangın çıktı. Kamera görüntüleri sonrası bir kişi kundakçı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa İnegöl Mobilya Sanayi’nde 10 dakika içerisinde 5 farklı noktada yangın çıktı. Avarlar Sokak üzerinde bulunan bir mobilya fabrikasının önünde bulunan kerestelerin yandığını görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye yangına müdahale ederken, aynı dakikalarda 4 farklı noktada daha kereste yangını çıktığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi geldi.

Kerestelerin yanması ve çevrede bulunan diğer kereste istiflerine sıçraması sonucu yangın kısa sürede büyürken, itfaiye ekipleri 5 farklı noktada çıkan yangınları söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu alevler çevrede bulunan çok sayıdaki mobilya fabrikalarına sıçramadan kontrol atlına alınırken, yanan fabrikalarda maddi hasar meydana geldi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Polis, yangınların kundaklama sonucu çıkartılmış olabileceği şüphesi üzerine çalışma başlattı. 23 farklı güvenlik kamerasını inceleyen polis, bir kişinin fabrikaların önünde bulunan keresteleri ateşe vererek kaçtığını tespit etti. Yapılan araştırmalar sonrası Onur A. adlı kişi kundakçı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

 

Yangınlarla ilgili izlenen kamera kayıtlarında bir kişinin, sanayide topladığı kağıt ve lastikler yardımıyla keresteleri ateşe verdiği, ardından da kaçtığı görülüyor.  (BURSA/DHA)