10 Ekim Derneği: Muazzam bir adaletsizlikle karşı karşıyayız

Çanakkale’de düzenlenen etkinliklere katılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “Çok muazzam bir davada, muazzam bir adaletsizlikle karşı karşıyayız” dedi.

10 Ekim etkinlikleri kapsamında resim ve fotoğraf sergisi, film gösterimi, kitap söyleşisi ve imza günü yapıldı.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE – Çanakkale'de TTB, KESK, TMMOB ve DİSK'in katkılarıyla 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, “6’ıncı yılımızda ortada bir adalet olmadığını, eksik ve birçok dosyasının gözden kaçırılarak, dikkate alınmadan yapıldığını görüyoruz ve her seferinde daha fazla adalet talep etmek zorunda kalıyoruz. Çok muazzam bir davada, muazzam bir adaletsizlik, hakkaniyetsizlik ve bizi terörize eden bir sistemle karşıyayız ne yazık ki” diye konuştu.

‘BU DAVA HEPİMİZİN DAVASI’

10 Ekim’de yaşamını yitiren Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in babası, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Erdoğan Tedik, emek ve demokrasi güçlerinin yerellerde düzenlediği anmaların, 10 Ekim’de yaşamını yitirenler anısına isimlerinin parklara, salonlara verilmesinin ve heykellerle ölümsüzleşmelerinin kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Tedik, “Bu dava hepimizin davası. Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamıyla karşı karşıya kaldık ve yaralarımız hala sarılmış değil, her birimizin psikolojik durumları düzelebilmiş değil. Çocuklarımızı, eşlerimizi, sevgililerimizi, nişanlılarımızı kaybettik” dedi.

‘ADALET SAĞLANAMADIĞI İÇİN ACISI ÇOĞALAN BİR KATLİAM’

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 10 Ekim Davası’nın, Türkiye tarihinin en büyük sivil katliamı davası olduğunu ifade ederek, “İnsanlık vicdanında, hâlâ gerçek bir adalet gelmediği için eksik kalan, acısı çoğalan bir katliamdır. O gün orada olup da yaşamını yetirmemiş, hem ruhunda hem bedeninde bir takım yaralarla yaşamaya devam etmek zorunda olan insanlarımız var. Aileler de bu katliamın yaralılarıdır” diye konuştu. Yargılama sürecinin en başından bu yana adaletin sağlanamadığını dile getiren Coşgun, “6’ıncı yılımızda ortada bir adalet olmadığını, eksik ve birçok dosyasının gözden kaçırılarak, dikkate alınmadan yapıldığını görüyoruz ve her seferinde daha fazla adalet talep etmek zorunda kalıyoruz. Çok muazzam bir davada, muazzam bir adaletsizlik, hakkaniyetsizlik ve bizi terörize eden bir sistemle karşıyayız ne yazık ki. Çok zor süreçlerden geçtik. Daha da zor süreçlerin bizleri beklediğini biliyoruz. 10 Ekim ruhu ve barış mücadelesi kaldığı yerden devam eden, onların düşürdüğü bayrakları aileleri olarak, emek barış ve demokrasi bileşenleri olarak taşımaya devam ediyoruz” dedi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ’

Eğitim-Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ise “10 Ekim’de Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya barış için giden güzel insanlar, maalesef bir şiddetin kurbanı oldular, birçok canımızı kaybettik. Her anmada acımız bir kez daha artıyor ama her anmada, bir arada olmanın, güçlü olmanın, birlikte mücadele etmenin de onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.