10 saatlik otopsi tamamlandı, Narin'in naaşı bugün toprağa verilecek

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın otopsisi 10 saatte tamamlandı. Cenaze aracı ATK'den boş döndü, Narin'in naaşı bugün toprağa verilmek üzere köye götürülecek.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra çuval içinde derede bulunan cenazesine ilişkin adli tıp incelemesi tamamlandı. 

ANKA'nın aktardığına göre 8 yaşındaki çocuğun deforme olmuş bedeni 13 kişilik uzman ekip tarafından incelendi. Yaklaşık 10 saat süren otopsi sona erdi.

ATK'ye giden cenaze aracı boş gönderildi. Narin'in naaşı bugün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak doğduğu ve katledildiği köyde toprağa verilecek.

Otopsiye katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Adli Tıp Kurumu önünde sürece ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

"Kamuoyuna yansıdığı üzere Narin bir torbada, bulunduğu yerde gömülü bir şekilde üzerine taşlar konularak bulunmuştu. Narin'e ait eşyalar, çantası da terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar artık bir delil. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. 

19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Raporlar gelmediği sürece bir şey söylemek çok zor. İçeride 14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Rapor sonuçlarını beklememiz lazım.

Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle ilgili makamlar açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylememiz zor görünüyor."

(ANKA HABER AJANSI)