10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi başladı
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin iş birliğiyle düzenlenen 10. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi başladı.
DUVAR - Gıda zincirinin yeniden tasarlanmasına yönelik ortak vizyon ve strateji geliştirilmesi hedefiyle bu yıl onuncusu düzenlenen ve “Gıdanın Geleceği için Dönüşüm” temasını ele alan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, İstanbul’da başladı.
Zirvenin açılış konuşmasını yapan alan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Kaan Sidar, “Dünyanın var olan kaynaklarının verimli kullanılması ve giderek artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarının adil bir biçimde karşılanması gerekiyor. Bu durum, gıda söz konusu olduğunda daha büyük bir önem kazanıyor” dedi.
Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa; “Günümüzde gıda sektörü, tarımdan sanayiye uzanan bir yapı olmanın ötesinde çok sayıda işletmeyi ve çalışanı kapsıyor. Dünyaya en büyük hizmeti sağlıklı gıdaya verilen hizmet olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise yaptığı konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın hayata ve iş vizyonuna dahil edilmesinin önemini gıda sektörüyle örnekledi.