10 yıl sonra yeniden gündemde: 18 kutu bira içen domuz, ineğe nasıl kafa tuttu?

Avustralya'da çaldığı altılı bira paketlerindeki 18 birayı içen 'Swino' lakaplı domuz, bir kamp alanını birbirine katmıştı. Yerel halk arasında domuzun anısına bir heykel dikilmesini önerenler oldu.

Fotoğraf: Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'da bir yaban domuzu, çaldığı birden fazla altılı bira paketindeki biraların 18'ini içerek Pilbara kamp alanını birbirine katmış, bir inekle de kavgaya tutuşmuş, ardından inek tarafından bir aracın etrafında kovalanmıştı. 9 Eylül 2013'te Avustralya basınına yansıyan olay, 10'uncu yıldönümünde yeniden basının gündemine geldi. 

ABC haber sitesinin olayın yaşandığı dönemde aktardığına göre, Port Hedland'ın doğusundaki DeGrey River bölgesinde bir-iki gün içinde toplam 18 kutu birayı içtiği düşünülen yaban domuzu, bölgedeki çöp kutularını dağıtmış, bir ineğe kafa tutmuş ve kampta konaklayanlara gıda ve içeceklerinin güvende olduğundan emin olma çağrılarının yapılmasına sebep olmuştu. Fakat yerel halktan bazı kişiler 'Swino' lakabı takılan domuzu o kadar sevdi ki anısına bir heykel ya da benzeri bir işaretin dikilmesi önerisinde bulundu.

'ARABANIN ETRAFINDA DÖNÜP DURUYORLARDI'

Ana Yollar Departmanı'ndan Fionna Findley, o dönemde basına verdiği demeçte şöyle konuştu: "Temizlik işçileri, çöpleri toplayıp sıkıca bir köşeye istiflemiş, ardından yakındaki başka kamp alanlarına bakmaya gitmiş. Döndüklerinde ise hepsi darmadağın haldeymiş. Orada araçlarını çekip kamp yapanlarla konuştuklarında bu kişiler temizlik işçilerine domuzun biralarını çalıp içtiğini ardından da çöpleri dağıttığını söyledi. Herkese şu uyarıyı yapmak istiyoruz: Aracınızı çektiğinizde (gıda ve alkolün) güvenli bir şekilde muhafaza edildiğinden emin olun çünkü ortalıkta bedava beslenmek isteyen çok hayvan var."

Merida isimli bir kampçı ise diğer kampçılardan duyduğu hikayeyi şu sözlerle anlattı: "Gece yarısıydı; bizim karşımızda kamp yapan kişiler kutu çiğneme sesini duymuş. El fenerlerini alıp domuza tuttuklarında ise (bira) kutularını ezdiğini görmüşler. Sonra gidip çöplerini karıştırmış. Sonrasında ise hemen nehrin kıyısında kamp yapan başkaları onu bir inek tarafından kovalanıp araçlarının etrafında dönüp dururken görmüş. Öylece dönüp dönüp duruyormuş. Sonra nehre girip nehrin ortasına kadar yüzmüş."

'DAHA FAZLA İÇMİŞ OLMALI'

Olay ilk yaşandığında domuzun sadece bir altılı bira paketi çaldığı iddia edilmişti. Merida ise "Bence sadece altı kutu değildi. Çiğnediği 18 kadar kutu vardı" diye konuştu.

Olayın ardından domuz için arama çalışması başlatılırken, Ana Yollar Departmanı'ndan Findley, "Eğer onun anısına bir anıt dikebilirsek; altına, insanlara alkollüyken araç kullanmamalarını hatırlatan bazı önemli gerekçeler de eklemiş oluruz. Bu hem karayolu güvenliği hem de küçük domuzun hatırası adına iyi bir şey olur... Bu sebeple heykel olarak, ayaklarının dibinde boş bira kutuları olan bir domuz düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fakat Findley, konuşmasının devamında, projeye finansman sağlamanın zor olabileceğini ifade ederek anıtın dikilip dikilmeyeceğinin belli olmadığını söyledi. (DIŞ HABERLER)