'1000 çocuklu adam'dan enseste karşı öneri: 'İşaret koysunlar'

'1000 Çocuklu Adam' isimli Netflix belgeseline konu olan sperm donörü Jonathan Jacob Meijer, "Açık fikirli olmak ve her yerde sorun görmemek lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix belgeseli 1000 Çocuklu Adam'ın (The Man with 1000 Kids) odağındaki sperm donörü Jonathan Jacob Meijer, 'çocuklarının bilmeden ensest ilişkiye girmemeleri için sosyal medyada bir işaret kullanmalarını' önerdi. Netflix'in belgesel dizisi, Meijer'in nasıl yıllarca sperm bankalarına ve özel olarak tanıştığı kadınlara sperm bağışladığını detaylandırıyor. 2023'te, dünyada 550'den fazla çocuğun babası olduğunu itiraf edince, Lahey Bölge Mahkemesi ensest doğum korkusuyla Meijer'in sperm bağışı yapmasını yasakladı.

Duruşmada Hollandalı yargıç, Meijer'e ensest riskini sordu. Belgeselde sunulan mahkeme dosyalarına göre avukatları şöyle cevap verdi: "Sanık, donör çocukların, ensestten endişeleniyorsa, sosyal medyada bir işaret kullanarak kimliklerini belli edebileceğini savunuyor."

The Independent'a konuşan Meijer, "Bunu söylediğimi unutmuştum!" diye cevapladıktan sonra "Ama ciddi bir fikir" diye ekledi. Bu fikri, 'sosyal medyanın sunduğu imkanları göstermek isterken bulduğunu' söyleyen Meijer, şu ifadeleri kullandı:

"Donörlük yapmaya başladığımda Facebook, YouTube veya Instagram'ın olmadığını vurgulamak istemiştim yalnızca. Belki WhatsApp bile yoktu. Dünya çok değişti. Facebook çıktığında insanların, bağış alanların ve çocukların birbirini bulabileceğine yüzde yüz emin oldum. Durum buydu. İnsanlar çok kolayca Hollanda'daki donör sahibi ebeveynler için bir grup açabilir ve konuşabilir. 'Benim donörüm Lahey'den' 'Aa, benimki de!' Ve benim ismimi biliyorlar. İsterlerse bir işaret koyabilirler. Açık fikirli olmak ve her yerde sorun görmemek lazım."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)