109 yaşındaki Azerbaycanlı eski asker: Alman kızını sevdim, Stalin düşman kızını sevmek olmaz dedi

İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyet ordusunda savaşan 109 yaşındaki Azerbaycanlı İbrahimov, "Almanya'da sevmiştim. Stalin koymadı. Dedi, düşmanın kızını almak olmaz" diye konuştu.

Fotoğraf: Video ekran alıntısı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) saflarında savaşan Azerbaycanlı Hilal İbrahimov, Nazilere karşı savaşan askerler arasında kendisinin de yer aldığını, Sovyet birlikleri 1945'te Berlin'e girdiğinde onların arasında kendisinin de olduğunu anlattı. İbrahimov, SSCB lideri Josef Stalin'e atıfla, "Bir Alman kızını sevdim. Ama Stalin onu getirmeme izin vermedi. Düşman kızını sevemezsin dedi" diye konuştu.

'ALMANYA'DA SEVMİŞTİM, STALİN KOYMADI...'

BBC News Azərbaycanca haber sitesinden Səadət Akifqızı'na konuşan 109 yaşındaki İbrahimov, savaş sırasında gördüklerini paylaştı. Savaşta ilk hangi cephede savaştığı sorusuna yanıt veren eski asker, önce Voronej'e geldiğini, daha sonra Ukrayna'daki Kırım, Harkov ve Herson'a da gittiğini belirtti. Daha sonra Romanya, Macaristan topraklarından da geçtiğini anlatan İbrahimov, "Cephenin ağır yerlerine beni gönderdiler çünkü o silahlar benim elimdeydi" dedi, savaş sırasında top komutanı olduğunu söyledi.

Ceketindeki madalyaları nasıl aldığı sorusuna da yanıt veren İbrahimov, savaş sırasında şehirlerin alınmasının ardından kendisine de madalya verildiğini, savaşa katıldığı beş sene boyunca üç kere yaralandığını belirtti. Savaş sırasında hiç birini sevip sevmediği sorusunu da yanıtlayan İbrahimov, yarım kalan aşk hikayesini, "Almanya'da sevmiştim, Almanya'da. Stalin koymadı. Dedi, düşmanın kızını almak olmaz" sözleriyle anlattı.

Kendisinin neden Almanya'da kalmadığını soran muhabirin sorusuna yanıt veren Hilal İbrahimov, annesinden ötürü oradan Azerbaycan'a döndüğünü söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)