11. Arjen Arî Şiir Yarışması'nın sonuçları açıklandı

Arjen Arî adına ailesi ve Sor Yayınları tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen şiir yarışmasında hiçbir dosya ödüle değer bulunmadı. Onur ödülüne ise Murathan Mungan layık görüldü.

Fotoğraf: Sor Yayınları
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Modern Kürt edebiyatının önemli temsilcilerinden olan ve 30 Ekim 2012’de kanser sebebiyle hayata veda eden şair Arjen Arî adına ailesi ve Sor Yayınları tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen şiir yarışmasının sonuçları açıklandı.

Sor Yayınları'ndan yapılan açıklamada Onur Ödülü'ne Murathan Mungan'ın layık görüldüğü belirtildi: "Bu yıl “Onur Ödülü”ne Kürtçe üzerindeki baskı ve yasaklamalara karşı insani ve demokratik duruşuyla bildiğimiz değerli yazar, şair Murathan MUNGAN layık görülmüştür."

Dosya kategorisinde bu yıl 5 dosya başvurusu olduğu ve jürinin “JI EWRAN GULBIJÊRKEK” adlı dosyada, bazı şairlerin Türkçe yazılmış şiirlerinden birebir çeviri olduğunu tespit ettiğinden, adı geçen dosyayı değerlendirmeye almayarak yarışma dışı bıraktığı duyuruldu.

Diğer 4 dosyadan, Kürtçe şiir ve özelde Arjen Arî şiirinin içerik, biçim ve dil bakımından geldiği seviyeyi göz önünde bulunduran jüri, herhangi bir dosyayı ödüle değer bulmadı.

Açıklamada, “Umudumuz o ki Kürtçe şiirin yeni temsilcileri, genç şairler çabalarıyla, mevcut durumu aşan bir seviyeyi yakalayarak, Kürtçe şiire ve Kürt diline gereken katkıyı sağlayacaklardır. Yarışmaya dosya gönderen bütün katılımcılara ve emeği geçen jüri üyelerine, yayınevimiz ve Arjen Arî ailesi adına teşekkür ederiz” denildi.  

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)