11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri'nde kazananlar belli oldu

Bu yıl 650 projenin değerlendirildiği 11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, 13 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninin ardından sona erdi. Yarışmanın bu yılki birincisi, Gülsüm Ünal oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, 13 Haziran'da İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

Bu yıl 12.000 ön başvuru alan ve 200’ün üzerinde farklı üniversiteden 174’ü ekip olmak üzere 756 öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreni, Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel’de gerçekleşti. Genç tasarımcıların desteklenmesi ve seramik sektörüne yönlendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada 650 proje değerlendirildi. 

Ana teması "Rutinler ve İzleri" olarak bilinen yarışmanın bu yılki kazananı Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Gülsüm Ünal oldu. İkinciliği Marmara Üniversitesi'nden Zübeyir Kızılkaya'nın elde ettiği yarışmayı İstanbul Üniversitesi'nden Hakan Pehlivan ve Gazi Üniversitesi'nden Serkan Pehlivan 3. sırada tamamladı. 

Öte yandan, Marmara Üniversitesi'nden Ogün Çanga, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Yaren Saykaya ve Yaşar Üniversitesi'nden Yağmur Yılmaz ise "eşdeğer mansiyon"a layık görüldü.