1100 kişiye soruldu: Turşu limonlu mu olur sirkeli mi?
‘Turşu limonlu mu olur, yoksa sirkeli mi?’ tartışması 1100 kişiye soruldu. Katılımcıların yüzde 75,9'u 'sirkeli' olanı seçti.
DUVAR - Neşeli Günler filmine konu olan ve hafızalara kazınan ‘Turşu limonlu mu olur, yoksa sirkeli mi?’ tartışmasına yeni bir boyut kazandırıldı. 1100 kişi ile yapılan Areda'nın araştırmasına göre katılımcıların yüzde 75,9 gibi çok büyük bir çoğunluğu turşunun 'sirkeli' olanını tercih ederken yüzde 24,1 ise turşunun limonla yapılması gerektiğini ifade etti.
16 - 22 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre tüketicilerin kışın tüketmek için yaptığı gıda hazırlıklarının başında yüzde 18,4 ile turşu geliyor. Diğer kış hazırlıkları ise sırasıyla şöyle; domates 11,6, tarhana yüzde 10,9, reçel yüzde 10,8, biberli menemen sosu yüzde 9,7, biber salçası yüzde 8,3, domates suyu yüzde 7,9, taze sebze yüzde 7,0, biber ve patlıcan kurusu yüzde 6,3, komposto yüzde 4,7, bamya kurusu yüzde 2,9 ve diğer seçeneği yüzde 1,5.
Sonbahar aylarında yapılan hazırlıkta tüketicilerin yüzde 33'ünün kışlık yiyeceklerini kendilerinin yaptığı ortaya çıktı. Yüzde 28,4'lük kesim ise organik ürün satıcılarından aldıklarını söyledi. Yüzde 24,8'i marketi tercih ederken, yüzde 13,8 tanıdığı birinden yiyeceklerini temin ediyor.
Tüketicilerin yüzde 50,7'si kışlık yiyeceklerini kavanozda muhafaza ederken, diğer yüzde 49,3'ü derin dondurucuda saklamayı tercih ediyor.