123 kişinin öldüğü izdihamın baş şüphelisi gözaltına alındı

Hindistan'da izdiham sonucu can kayıplarının yaşandığı dini etkinliği organize eden Devprakash Madhukar, polise teslim oldu. Madhukar, soruşturma kapsamında 'baş şüpheli' olarak aranıyordu.

İzdihamda ölenlerin yakınları, sevdikleri için yas tuttu. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen bir dini etkinlikte, 123 kişinin ölümüyle sonuçlanan izdihamla ilgili açılan soruşturma kapsamında aranan organizatör Devprakash Madhukar polise teslim oldu. Delhi eyalet polisine teslim olan Madhukar gözaltına alındı. Uttar Pradeş polisi, Madhukar'ın soruşturma kapsamında baş şüpheli olarak arandığını ve yakalanması için ödül konduğunu duyurmuştu.

'MÜVEKKİLİMİN YAŞANAN OLAYDA BİR KUSURU YOK'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, dini etkinliğin organizatörü Madhukar ve Hint guru 'Bhole Baba' lakaplı Narayana Sakar Hari'nin avukatlığını yapan AP Singh, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Delhi polisine teslim olan müvekkili Madhukar'ın, soruşturmayı yürüten Uttar Pradeş eyalet polisine teslim edildiğini söyledi.

Singh, Madhukar'ın yaşanan izdiham olayı sonrası hastanede tedavi gördüğünü ve tedavisi tamamlandıktan sonra polise teslim olduğunu belirtti. Madhukar'ın 'yaşanan olayda herhangi bir kusurunun olmadığını' savunan Singh, müvekkilinin polise ifade verdikten sonra sağlık durumunun da göz önüne alınarak salıverilmesini beklediğini kaydetti.

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yetkililer, 123 kişinin öldüğü izdihamın neden ve nasıl çıktığına dair inceleme başlatmıştı. Soruşturma kapsamında şüphelilerden altısının gözaltına alındıı açıklanmıştı. İncelemeler sonucu elde edilen ilk bilgilere göre, izdihamın çıkmasında aşırı kalabalık, kötü planlama, alandaki çıkışların yetersiz olması ve olumsuz hava koşullarının etkisi büyüktü.

Uttar Pradeş eyaleti yetkililerinden Yogi Adityanath, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, etkinliği yöneten Hint guru "Bhole Baba"ya dokunabilmek için sahneye akın eden kalabalığın izdihamın çıkmasında etkili olduğunu belirtmişti. Adityanath, meydana gelen kargaşa sonucu binlerce kişinin çıkışlara doğru akın ettiğini, bazılarının çamurlu zeminde kayarak düştüğünü ve kalabalık tarafından ezildiği bilgisini vermişti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)