13 yaşındaki kızını ameliyata soktu: Hastanın kafasında delik açıldı

Graz Üniversite Hastanesi'nde yaşanan olayda, ismi açıklanmayan bir cerrahın 13 yaşındaki kızını ameliyata dahil ettiği belirtildi. Çocuğun, hastanın kafatasını deldiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'da bir cerrah, 13 yaşındaki kızını girdiği ameliyata dahil etti. Graz Üniversite Hastanesi'nde cerrahın 'adım adım rehberlik ettiği' çocuğun, hastanın kafatasında delik açtığı kaydedildi.

33 yaşındaki Gregor R. adlı hastanın kafasında delik açıldığını aktaran The Mirror, ocak ayında gerçekleşen olayın ardından cerrahın görevden alındığını bildirdi. Ameliyatta bulunan diğer sağlık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Savcı Hansjoerg Bacher, "Cezai soruşturma departmanından gelecek nihai raporu bekliyoruz" dedi.

POLİS ANLATANA KADAR HABERİ YOKTU

Habere göre hasta, daha sonra polis kendisine bilgi verene kadar ameliyat sırasında olup bitenlerden habersizdi. Gregor'un avukatı Peter Freiberger, mağdurun yasal yollara başvurmayı planladığını ve gerekirse tazminat talep edeceğini söyledi. Freiberger, "Operasyon ve sondaj gerekliydi, bu tartışılmaz. Ancak mesele 13 yaşındaki bir çocuğun böyle bir şey yapmasına izin vermek" dedi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)