14. Barış Ekmeği Festivali Gazzeli çocukları ağırlıyor

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, bu yıl Gazzeli çocukları ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, bu yıl Gazzeli çocukları ağırlıyor. Esenler’de bir gelenek haline gelen festival, önceki gün yapılan Boğaz turu ile başladı. 

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarından sonra Türkiye’ye gelen 10-14 yaş aralığındaki 22 çocuk, İstanbul Boğazı'nda ikramlar ve müzik eşliğinde vakit geçirdi.

5 gün boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında çocuklar, Türkiyeli öğrencilerle birlikte İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini keşfetme fırsatı bulacak.

Pazar günü ise Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşecek program ile çocuklar, pişirdikleri ekmekleri dünya liderlerine göndererek tüm insanlığa barış çağrısında bulunacak.

'SAVAŞTA YARALANAN ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM'

Festivale katılan Gazzeli Maryam Abdelati, “Ailemle beraber Gazze’den çıkıp Türkiye’ye geldik. Zor bir şekilde Refah’a ulaştık. Orada 10 gün kaldık. Sonra Türkiye’ye geldik. Savaş çok kötüydü. Evimizde mahsur kalmıştık. Her yer bombalanıyordu. Beyaz bayraklarımızı elimizi alarak evimizden çıktık. Tam o sırada İsrail askerleri halamı şehit etti. Okuluma devam edip doktor olmak istiyorum. Savaşta yaralanan çocukları iyileştirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.