14 yıllık bir suç iddiası: 'Sedat Peker tehdit edince dilekçe verdim'

İş insanı İsmail Yılmaz, 14 yıl önceki bir olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Sedat Peker'in kendisini yine tehdit ettiğini ileri süren Yılmaz iş ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini de suçladı.

Sedat Peker'in 14 yıl sonra İsmail Yılmaz'ı yeniden tehdit ettiği ileri sürüldü. Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İş insanı İsmail Yılmaz, 27 Mart’ta İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü ve Suçlar Savcılığına giderek 14 yıl önce yaşandığını ileri sürdüğü 'darp ve mala çökme' iddiasına ilişkin olarak suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz'ın dilekçesinde Dubai'de bulunan Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker, Dumankaya Holding yöneticileri Halit Dumankaya, Ali Dumankaya, Uğur Dumankaya, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Selami Öztürk’ün akrabası Hakan Öztürk, eski Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Demircan, Mustafa Demir ve akrabası Melih Demir'in isimleri yer aldı.

Bu isimlere 'ölümle tehdit, mala çökme, şantaj, mala çökme için suç örgütlerini zoraki yönlendirme ve tehdit' suçlamaları yöneltildi. Savcılıkta ifadesi alınan İsmail Yılmaz’ın dosyası Örgütlü ve Suçlar Savcısı Muhammet Ali Adaş’a gönderildi.

İsmail Yılmaz'ın sahibi olduğu oto yıkama istasyonu.

NEDEN 14 YIL BEKLEDİ?

İsmail Yılmaz, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker aracılığıyla kendisine ulaştığını, İstanbul Ataşehir'de bulunan taksi durağı ve oto yıkama istasyonuna 'çökmek' istediklerini ileri sürerek bu nedenle 14 yıl önce korkarak sessiz kaldığı olaylarla ilgili harekete geçtiğini belirtti. Yılmaz dilekçesinde "Dubai’de olan Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker aracılığıyla benim Ataşehir'de bulunan taksi durağı ve oto yıkama istasyonumu devredip parayı Atilla Peker’e ait hesaba havale etmem konusunda yeniden ölümle tehdit etti. Bu nedenle şikayet etmem yeniden zorunlu hale gelmiştir” ifadesini kullandı. 

Dumankaya Holding'in Küçükbakkalköy'deki arsaya yaptığı site. 

HER ŞEY KADIKÖY'DEKİ ARSAYI SATIN ALMASIYLA BAŞLADI

Kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin olmadığını ve korunması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep eden İsmail Yılmaz dilekçesinde 24 Eylül 1993’te Kadıköy Küçükbakkalköy’de aynı ada içerisinde bulunan 11 parselden üçünü satın aldığını, ancak 2005’te Kadıköy Belediyesi'nin 380 metrekare olan üçüncü parselde şuyulandırma yaparak 142 metrekaresine el koyduğunu anlattı.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, iddiaya göre iş insanı İsmail Yılmaz’dan 100 bin lira rüşvet istedi. İddiaya göre parayı alan Demircan daha sonra belediyeye ait olan 142 metrekarelik bölüme Dumakaya Holding’in sahibi Halit Dumankaya’nın da talip olduğunu, Dumankaya ile görüşmesi gerektiğini söyledi.

DUMANKAYA AİLESİYLE GÖRÜŞMEDE ANLAŞAMADILAR

İsmail Yılmaz bunun üzerine Halit Dumankaya ile görüşmeye gitti. Yılmaz, bu görüşmede Halit Dumankaya ve Ali Dumankaya’nın belediyenin el koyduğu 142 metrekareyi ihale ile satın aldığını öğrendi. İddiaya göre Dumankaya ailesi İsmail Yılmaz ve parselde payı olan diğer hak sahiplerinin hisselerini kat karşılığı yüzde 45 hisse teklif ederek satın almak istedi.

Dumankaya ailesi, parselde en büyük payı olan İsmail Yılmaz’a tapularını şirkete devretmesi gerektiğini, bu devirden sonra sözleşmenin yapılacağını söyledi. Ancak Yılmaz durumdan şüphelenerek kabul etmedi.

‘ATİLLA PEKER ÇAĞIRDI, ÖLDÜRESİYE DÖVDÜLER’

İsmail Yılmaz ile Dumankaya arasındaki anlaşmazlık 2010 yılına kadar sürdü. İsmail Yılmaz, şikayet dilekçesinde süreci şöyle anlattı:

“Ben devir işlemini  kabul etmeyince beni ve ailemi ölümle tehdit ederek gayrimenkullerimi kat karşılığıymış gibi tapu devrini yaptılar. İnşaat tamamlandıktan sonra gayrimenkullerim elimden zorla alındı. Ben itiraz ettim. Ancak Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker 2010 yılının Kurban Bayramı’nın ikinci gününde beni ofisine çağırdı. Beni öldüresiye dövdüler. Beni öldürmekle tehdit ettiler. Gayrimenkulüme çöktüler. Ben hastanedeyken kardeşim şikayetçi oldu. Şikayetten sonra Sedat Peker ve Atilla Peker, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı benim evime gönderdi. Karım ve çocuklarımın önünde beni ölümle tehdit ettiler. Ben şikayetimden vazgeçmek zorunda kaldım.”

İsmail Yılmaz, suç duyurusu dilekçesine 14 yıl önce darp olayının ardından hastanede çekilen fotoğraflarını da ekledi. 

‘BENİM KAYBEDECEK BİR ŞEYİM KALMADI’

 Elinden alınan mülkün değerinin 200 milyon lira olduğunu belirten Yılmaz, 14 yıl sonra Sedat Peker'in kendisini yeniden tehdit ettiğini belirterek “Benim kaybedecek bir şeyim kalmamıştır. Kalan taksi durağının da elimden çıkması halinde yaşam hakkım elimden alınmış olacaktır. Öncelikle hiçbir bedel ödenmeksizin çökülerek alınan gayrimenkullerimin satışlarının yasal ve hukuki olmadığı için tapularının tescillerinin iptaline, adıma tapudan tesciline ve dilekçemin organize suçlar şube müdürlüğüne havalesi ile sanıkların yakalanarak cezalandırılmalarını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.