1,5 milyon göçmen alacağını duyuran Kanada'ya vize başvuruları patladı

Üç yıl içinde 1 milyon 450 bin göçmeni kabul edeceğini duyuran Kanada'ya vize başvuruları yüzde 95 arttı. Önceliklendirilen ülkeler arasında Türkiye de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser, ülkelerinin 2023’te 465 bin, 2024’te 485 bin ve 2025’te ise 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon 450 bin göçmeni kabul edeceğini duyurdu. Proje kapsamında önceliklendirilen ülkeler arasında Türkiye de var.

DHA'da yer alan habere göre, göçmen alımının açıklanmasının ardından vize başvurularında adeta patlama yaşandı. Vize danışmanlık şirketi kurucusu Mertcan Durgut, “Kanada vize başvurularında şu ana kadar istatistiksel olarak pozitif dağılım oranı yüzde 95’e ulaştı” dedi.

Ülkemizde vize krizi halen sürerken dünyanın en yüksek yaşam standartlarına sahip ülkelerinden biri olan Kanada, işgücü yetersizliği krizini hafifletmek ve nüfusu dengelemek için göçmenlere kapılarını açtı. Ayrıca oraya giden kişilere Kanada hükümeti tarafından 3 yıllık oturma ve çalışma izni veriliyor. Söz konusu projenin gerçekleştirilmesi halinde Kanada nüfusunun yüzde 4 artması beklenirken, proje kapsamında Türkiye ve Suriye’nin önceliklendirilen ülkeler arasında olduğunu aktaran Çilek Vize Danışmanlığı ise vize başvurusu yapacaklar için yol haritasını açıkladı.

BAŞVURU YAPACAKLAR İÇİN NOTLAR

Adayların öncelikle kendilerine en uygun vize türünü seçmeleri şart.

Başvuru formunun eksiksiz şekilde doldurulması, pasaport, fotoğraf ve Kanada Büyükelçiliği tarafından istenilen diğer belgelerin tümünün sunulması lazım.

BAŞVURACAKLAR PASAPORTLARINI ALDIKLARI YILA DİKKAT ETMELİ

Vize başvurusu yapacak adayların pasaportunu en fazla 10 yıl içinde almış olması gerekiyor.

Başvuru yapacakların Kanada Büyükelçiliği’ne şahsen gitmesi gerekmiyor, yetki verilmiş danışmanlıklar süreci yürütebiliyor.

Tüm aşamaların başarıyla tamamlanması halinde ise başvuru, randevu alınması şartıyla kabul ediliyor.

Durgut'un aktardığına göre, asıl bekleyiş ise burada başlıyor. Çünkü sürecin tamamlanması haftalar alabiliyor. (HABER MERKEZİ)