15 yaşında dünya şampiyonu oldu

15-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen Kick Boks Dünya Kupası’nda dövüş sporcusu Ceylin Çiftci, 15 yaşında dünya şampiyonu oldu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ESKİŞHİR - Ceylin Çiftci, 7 yaşında tekvando ile başladığı dövüş sporlarında önce Muay Thai’de geçtiğimiz aralık ayında Avrupa birincisi, şimdi ise kick boksta dünya şampiyonu oldu. 

'DAYAK YİYEREK ÖĞRENDİM'

Dövüş sporlarına başladığında bu sporun kendisine göre olmadığını düşünen Ceylin Çiftci, “Çünkü öncesinde cimnastik ve bale yapıyordum, bunlardan sonra tekvando çok sert geldi, herkes bu spor için çok naif olduğumu söylüyordu” dedi.

Kendisi de 3 yıldır dövüş hakemliği yapan anne Dilek Çiftci, "Daha 7 yaşındayken kızımı tekvando ile tanıştırdım ve 15 yaşına kadar da pandemi dışında hiç ara vermedi” ifadelerini kullandı. Anne Çiftçi, ilk zamanlar karşılaşmaları izlerken çok zorlandığını, kızının dayak yemesini izleyemediğini anlattı.

Ceylin Çiftci’nin antrenörü Alp Ercan Güven, ise şunları söyledi: “Ceylin, müsabakalar esnasında da kulağını benden ayırmadan verdiğim taktikleri anında müsabakaya yansıtarak sonuca varmasını bildi. Kazandığı bu tecrübeler ve hırsıyla gelecekte gençler ve büyükler kategorilerinde de başarılarının devam edeceğini bizlere göstermiş oldu.”