16. Teras Sergisi 'Bir Düş’ün İzinde' başlığıyla açıldı

Elgiz Müzesi’nin 16. kez gerçekleştirdiği Teras Sergisi, 'Bir Düş’ün İzinde' başlığıyla açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elgiz Müzesi’nin Teras Sergileri kapsamında 16. Teras Sergisi’ne kadar 284 sanatçının 437 yapıtı sergilendi. Müzenin 1500 metrekarelik açık sergileme alanında açılışı gerçekleştirilen 16. Teras Sergisi’nin başlığı 'Bir Düş’ün İzinde' olarak belirlendi.

Sergi için yapılan açık çağrıya 130 sanatçı, 147 eserle katıldı. Bu yıl, 40 sanatçının eseri Elgiz Müzesi terasında sergileniyor.

Meliha Sözeri, sergiyi tanıtım metninde şu sözlerle anlattı:

“Her yıl aramıza katılan genç sanatçılarla farklı anlatım dillerini bir araya getiren teras sergileri, heykel sanatı için büyük bir birikim oluşturmaktadır. Sanat alanının bu birikiminden koleksiyonlara taşınan yapıtlar bugünün izini geleceğe taşımaktadır.  Bu yıl Teras’tan bakışımızı geçmişten gelen izi sürerek geleceğe, sanatçının düşleyeceği yeni perspektiflere doğru çeviriyoruz.

Teras Sergisi’nin başlığı “Bir Düş’ün İzinde”; sanatçıyı kendi üretim alanından görüneni taklit etmeyen, düşlediğini görünür kılan bir iz sürmeye davet ediyor. İz, anlam olarak geride bırakılanı ifade ederken; bellekte yer alan ya da bellekten silinmiş olan, kalemin yüzeyde bıraktığı çizgi; çizginin düzlemde oluşturduğu hareket, birçok yüzeyin bir araya gelmesi ile uzamda ortaya çıkan üç boyutlu form kavramları ile katmanlaşabilir.”

Etiketler Elgiz Müzesi sergi