19. İşçi Filmleri Festivali 1 Mayıs'ta başlıyor

46'sı yerli, 28'i yabancı olmak üzere toplam 74 filmi sinemaseverlerle buluşturacak olan İşçi Filmleri Festivali, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan İşçi Filmleri Festivali, 1-11 Mayıs tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Birleşik Metal-İş, DİSK Enerji-Sen ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul Tabipler Odası tarafından düzenlenen festival kapsamında, İstanbul ve Ankara'daki gösterimlerin yanı sıra çevrimiçi gösterimler de yapılacak. 

16 ülkeden 74 filmin seyirciyle buluşacağı festival sponsorsuz, yarışmasız ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Film gösterimleri İstanbul’da Avrupa yakasında Beyoğlu Sineması, Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit ile Anadolu yakasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Ankara’da ise gösterimler Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak.

AÇILIŞI KEN LOACH YAPACAK 

Festivalin İstanbul'daki açılışı, usta yönetmen Ken Loach'un yeni filmi "Umudunu Kaybetme" (The Old Oak) ile yapılacak. 2 Mayıs Perşembe akşamı gösterilecek film, Beyoğlu Sineması'nda sinemaseverlerle buluşacak. 

'KANUN HÜKMÜ' FESTİVAL SEÇKİSİNDE

Yönetmen Nejla Demirci'nin, geçtiğimiz sene 60'ncısı düzenlenmesi planlanan Altın Portakal Film Festivali yetkilileri tarafından sansürlenen "Kanun Hükmü" belgeseli de İşçi Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek. 2 Mayıs'taki gösterimiyle Ankara'da festivali açacak olan belgesel, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da 2 kez gösterilecek. 3 Mayıs 2024 tarihinde filmin gösterimi sonrasında ‘Festivallerde Sansür’ üzerine bir panel-söyleşi de gerçekleşecek.

AKİ KAURİSMAKİ RETROSPEKTİFİ DÜZENLENECEK

Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismäki’nin retrospektifi kapsamında "Ariel", "Kibritçi Kız" ve "Cennetteki Gölgeler" filmlerinin yanı sıra yönetmenin son filmi "Sararmış Yapraklar" (Fallen Leaves) de festivalde gösterilecek.

Uzun metrajlı ve kısa film gösterilerinin dışında birçok etkinlik, panel ve söyleşinin de gerçekleşeceği festival kapsamında, 8 Mayıs günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "Kardeş Türküler" adlı bir konser düzenlenecek. 

19. İşçi Filmleri Festivali, İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 2024 yılı sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.

Festivalle ilgili tüm detaylara https://www.iff.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.