2. Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi düzenledi

Eksun Gıda ve Sinangil'in düzenlediği 2. Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eksun Gıda, Sinangil ile 2. Glütensiz Yaşam ve Çölyak Zirvesi’ni düzenledi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen zirvede, çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı.

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir zirve konuşmasında; “Çölyak hastaları ve glütensiz yaşamı tercih edenler için uygun alternatifler geliştirmek, sosyal hayatın gündelik akışında kalmalarını sağlamak, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak, kısaca konforlarına katkı sunmak mümkün. Bu tür etkinlikler, çölyak hastalığı ve glütensiz yaşam farkındalığını geniş kitlelere yaymak adına büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda çölyak ve glütensiz yaşam farkındalığını arttırma çabamızı, bu yıl 'Daha konforlu bir yaşam mümkün' mottosuyla devam ettirdik” dedi.

Çölyak Vakfı Başkanı Doç. Dr. Elif Bal Beşikçi ise “Ülkemizde sayıları 1 milyonu aşkın çölyak hastası mevcut. Çölyakla yaşamanın getirdiği zorlukları, toplumsal bilinç ve dayanışma ile aşabileceğimize inanıyor, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak adına girişimlerimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen zirvede Eksun Gıda ile Çölyak Vakfı arasında sponsorluk ve destek protokolü imzalandı. Gerçekleşen protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Demir; “Çölyak Vakfı ile olan ilişkilerimizi resmiyete kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu imza ile birlikte, Çölyak Vakfı'nın önemli bir destekçisi olduğumuzu da taahhüt altına almış olduk. Bu kapsamda ayrıca yılın her günü çölyak hastası olan bir aileye Sinangil Gluten Yok ürünlerimizden oluşan paketimizi hediye edeceğimizi belirtmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

 

Etiketler gluten zirve