2 milyarın üstünde para toplanan 'Biz Bize Yeteriz' kampanyası: Yarayı iyileştirmedi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, pandemi döneminde başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyası kapsamında 2 milyar 91 milyon TL toplandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Covid-19 salgınından etkilenen ihtiyaç sahibi alilere yardım amacıyla başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” destek kampanyasında toplanan yardım paralarının akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a yazılı soru önergesi veren Gürer, toplanan yardım paralarından çiftçilere, işçilere ve esnafa destek ödemesi yapılıp yapılmadığını sordu.

HER İL VE İLÇEDE BİN 3 ADET SYD VAKIFLARI KURULDU

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında her il ve ilçede kurulan bin 3 Sosyal Yardımlaşma Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardımların yapıldığını belirtti. 

‘2 MİLYAR 91 MİLYON 471 BİN TL TOPLANDI’

Bakan Yanık, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası kapsamında 2 milyar 91 milyon 471 bin 304 TL tutarında yardım toplandığını,
kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu hesabına aktarıldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“2020 yılında 2 milyon 53 bin 282 haneye toplam 2.053.282.000 TL, 2021 yılında ise 29 bin 419 haneye toplam 29.419.000 TL SYD Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."

‘DAĞITILAN MİKTAR YARAYI İYİLEŞTİRMEMİŞTİR’

Bakan Yanık’ın önergeye verdiği cevabı değerlendiren CHP'li Ömer Fethi Gürer, Covid-19 salgınında mağduriyet yaşayan kesimlerin başında emekliler, çiftçiler, işçiler ve esnaf kesiminin geldiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Kampanya kapsamında toplanan paralar, 2 milyondan fazla haneye dağıtılmış. 2020 yılında 2 milyon 53 bin 282 haneye, 2021 yılında ise 29 bin 419 haneye olmak üzere toplamda 2 milyon 82 bin 701 haneye yardım  yapılmıştır. Bakanın verdiği rakamlardan elde edilen bilgiye göre her haneye bin TL tutarında yardım yapılmış. Bu yardım kira bedeline dahi yetmez. İki yıldan fazla bir süre içinde ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini kaybetmiş gibi görünse de halen devam eden Covid-19 salgınında esnaf, çiftçi, işçi, işsiz, emekli, memur, dar gelirliler ve sabit gelirliler ne yazık büyük mağduriyet yaşamış; esnaf aylarca kepek açamamış, tüm kesimler ciddi kayıplara uğramıştır. İki milyondan fazla haneye 2 yıl içinde verilen bin lira tutarındaki sosyal destek belki bir yaraya merhem olmuştur ama ne yazık ki yardım amaçlı dağıtılan bu miktar yarayı tamamen iyileştirememiştir.” (HABER MERKEZİ)