20 yılda 200 parça hediyelik eşya biriktirdi

Doğuştan bedensel engelli Bilgin Çakır, yakınlarının ziyaretleri sırasında kendisine hediye ettiği eşyaları biriktirdi. Çakır, 200'e yakın hediyelik eşyayı odasının duvarlarında sergiliyor.

Bilgin Çakır, odasının duvarlarında eşyalara baktıkça mutlu olduğunu anlattı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Bilgin Çakır, doğuştan bedensel engele sahip. Akrabaları ile birlikte yaşayan Çakır, kendisi ziyaret edenlerin ona hediye ettiği eşyaları biriktirerek odasının duvarlarına astı. Yaklaşık 200 parçadan oluşan hediyelik eşyaların kendisini mutlu ettiğini söyleyen Çakır, eşya biriktirmeye devam edeceğini söyledi.

20 YILDIR ODASININ DUVARINDA SERGİLİYOR

AA'nın haberine göre, Bilgin Çakır, topladığı hediyelik eşyaları 20 yıldır odasının duvarlarında sergiliyor. Yakınlarından istediği, onların da kendisini kırmayarak getirdikleri hediyeler arasında çenti ve çanta gibi eşyalar olduğunu belirten Çakır, "Her şey var. Bunları gördükçe gurur duyuyorum, çok mutlu oluyorum. Dünyam, aynı gelin odası gibi, evlenmiş gibi mutlu oluyorum burada" dedi.  

Bilgin Çakır'ın duvarlarında yaklaşık 200 hediyelik eşya bulunuyor. 

Çakır, amcası sayesinde odasını bu hale getirebildiğini, her görenin de güzel bulduğunu anlatarak, gününün tamamına yakınını odasında müzik dinleyerek yatağında geçirdiğini ifade etti. Hayatta her şeyin kendisini mutlu ettiğini, hediye almayı ise ayrıca çok sevdiğinin altını çizen Çakır, şöyle devam etti: "Gezemeyince ben bu odada mutlu oluyorum. Dışarıda gezemiyorum, ağabeyime, yengeme yük oluyorum, onlar bakıyor bana. Böyle mutlu oluyorum, çok mutlu oluyorum. Bu oda ben ölene kadar duracak, hatıra yaptım burayı. Bir şeyin kaybolmasını istemiyorum, listem var. Ne var bilinsin, kaybolmasın diye düşünerek yaptırdım. Tamamlaması çok zor, buradan bir şey alınsa moralim çok bozulur, ben zahmet çektim."

Bilgin Çakır'ın amcası Abdullah Çakır, yeğeninin isteklerini yerine getirmeye çalıştığını söyledi. 

'BURADAKİ EŞYALAR ONUN ÇOCUKLARI GİBİ'

Bilgin Çakır'ın amcası Abdullah Çakır ise yeğeninin günün tamamına yakınını odasında yatağında geçirdiğini söyledi. Eşyaların Bilgin Çakır'ı mutlu ettiğini anlatan Abdullah Çakır, şunları kaydetti: "Buradaki eşyalar onun çocukları gibi, onlarla gönül eğliyor. Yakınlarından, arkadaşlarından gelen eşyaları kendi eli tutmadığı için bizden yardım istiyor, biz de asıyoruz. Biz, onun isteklerini yerine getirmekten mutlu oluyoruz. Gerekli yardımı yapıyoruz, yerleştiriyoruz, temizliyoruz. Bazen gözü tutmuyor diyor ki 'yerini değiştirelim, şuraya geçirelim' biz de elimizden geleni yapıyoruz, onu hiçbir zaman kırmak istemiyoruz." (HABER MERKEZİ)