2019'da adaydı: Binali Yıldırım oyunu kullandı

Eski TBMM Başkanı, eski başbakan ve 2019 İBB adayı Binali Yıldırım, Binali Yıldırım İlkokulu'nda oy kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski TBMM Başkanı ve başbakan Binali Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Tuzla'da kullandı. Yıldırım, 2019 Yerel Seçimleri'nde Ekrem İmamoğlu ile yarışmıştı.

BİNALİ YILDIRIM İLKOKULU'NDA OY VERDİ 

Eşi Semiha Yıldırım ile Tuzla'da kendi adını taşıyan ilkokula gelen Yıldırım, oy kullanacağı "1028" numaralı sandıkta görevli başkan ve müşahitlerle selamlaştı. Görevlilere kimliğini ibraz eden Yıldırım, kabine geçip oyunu kullandı.

AA'nın haberine göre Yıldırım ve eşi "hayırlı olsun" dileklerinde bulunarak, zarflarını sandığa attı. Yıldırım çiftine oy kullanırken torunları Sena (18), Ali (12), Erhan (6) ve Bahadır Yıldırım (5) da eşlik etti. Sena Yıldırım ise ilk defa oyunu kullandı.

Binali Yıldırım, "Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanı, büyükşehir belediye meclis üyeleri, muhtarlar, il genel meclis üyeleri velhasıl yerel yönetimlerin bütün görevlileri gelecek 5 yıl için seçiliyor. Biz de vatandaşlık görevimizi burada, Tuzla Aydınlı Mahallesi'nde yerine getirdik, oyumuzu kullandık. İstanbul için, ülkemiz için hayırlı olur inşallah" dedi.

(HABER MERKEZİ)