22'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali başlıyor

Bu yıl 25-28 Temmuz tarihlerinde ‘Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz’ şiarıyla 22'ncisi düzenlenecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin etkinlik programı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - 22'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 25-28 Temmuz tarihlerinde Dersim merkez, Ovacık ve Hozat ilçelerinde düzenlenecek. ‘Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz’ şiarıyla gerçekleştirilecek festivalin programı Tertip Komitesi tarafından düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Basın toplantısına Dersim Belediyesi Eş Başkanları Birsen Orhan ve Cevdet Konak, başkan yardımcıları Mustafa Taşkale ve Ümit Kaya, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hozat Belediye Başkanı Aydın Kaya, Mazgirt Belediye Başkanı Ümit Tayhava, DEDEF Genel Başkanı Ali Rıza Bilir, Dersim Barosu Başkanı Fatma Kalsen, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan Dersim Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan kapsamlı bir program hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayarak merkez programını açıkladı. Orhan’ın ardından Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Hozat Belediye Başkanı Aydın Kaya da ilçe programlarını açıkladı.

‘FESTİVALE GELECEK HERKESİ DOĞAYA SAHİP ÇIKMALI’

Festivalin içeriğine dair bilgi veren Dersim Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, festivali zor koşullar altında gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: 

"Festivali hem ülke çapındaki ekonomik kriz hem ülkedeki gelişmelere karşı halkımızın bir nefes alması yan yana gelmesi bakımından önemsedik. Festivalimizde 22 yıldır kapitalist talana, yağmaya, doğaya, kültüre yönelik tüm saldırılara karşı sürdürdüğümüz mücadelemizi daha güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Bir çağrımız da gelen dostlarımıza olacak. Festivalimizin amacına uygun olarak, hem doğamızı korumak hem de geriye kirli bir görüntü bırakmamak için herkesten dikkat ve dayanışma bekliyoruz."

KADIN PAZARI KURULACAK

Festival programında kadın etkinlikleri ayrı bir program olarak yapılacak. Kadın üreticilerin ürettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturacağı kadın pazarının kurulacağı bilgisini paylaşan tertip komitesi, tüm kadın üreticilere katılım çağrısı yaparak kadın dayanışmasını güçlendirme vurgusu yaptı.

ÇEVRE YÜRÜŞÜ VE HAFIZA ROTASI YAPILACAK

Yine program kapsamında 38 Katliamı yerlerine düzenlenecek Hafıza Rotası, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in de katılacağı jineoloji tartışmaları, belgesel gösterimleri ve çevre yürüyüşü programda öne çıkan etkinlikler olarak yer alıyor.