24 TV'deki Ümit Aktaş programına tepki: Ozon diye bir tedavi yoktur

Covid-19 tedavisinde ozon terapisinden bahseden fitoterapi uzmanı Ümit Aktaş'a bilim insanları tepki gösterdi. Prof. Unutmaz, "Ozon diye bir tedavi yoktur, işte bu palavranın daniskasıdır!" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş'ın ozon tedavisinden bahsederek, korona virüsü geçiren hastalarda da yararlı olacağı yönündeki açıklamalarına uzmanlar tepki gösterdi. 

Aktaş, 24 TV'de katıldığı programda ozon terapisini anlatarak, "Biliyorsunuz bu hastalıkta stokin fırtınası çok konuşuldu. Bu stokin fırtınasının önüne geçer. Ozon niye Covid'de önemli? Hem İspanyollar hem İtalyanlar bazı çalışma gruplarında ozon terapi kullandılar ve hastalığın tam olarak iyileştirilebildiğini gösterdiler" ifadelerini kullandı. 

'NECİP BASINIMIZ BU AŞIRI BİLİMSELLİĞE ALET OLUYOR'

Kardiyolog Doç. Dr. Erhan Tenekecioğlu, sosyal medya hesaından yayına "Ülkemizde bilim, insanları kısırlaştırır, çip takıp beyninize hükmeder, sizi kolesterol ilaçlarıyla soyup soğana çevirir Ama Dr .Ümit'in, kutusu 300 tl'lik, zerdeçalı/Ozon Palavratiği, alzheimer, kalp krizi, kanser ve Covid'den koruyor. Necip basınımız da bu aşırı bilimselliğe alet oluyor" diyerek tepki gösterdi. 

'ALTERNATİP TIP DİYE BİR ŞEY BİLİMSEL KABUL EDİLEMEZ'

ABD'deki The Jackson Laboratory'de görev yapan bağışıklık uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz da, "Ozon diye bir tedavi yoktur, işte bu palavranın daniskasıdır! Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük felaketlerden olan korona pandemisinden bizi kurtaran aşıları anlamsız sebeplerle sorgulayanlar, hiçbir şekilde tıbbi kanıtı olmayan ozon mozon gibi saçmalıkları sorgulamaz..." dedi.

Unutmaz, "Bu arada alternatif tıp diye bir şey bilimsel kabul edilemez, matematiğin, fiziğin, kimyanın alternatifi var mı? Mesela bazı durumlarda 2x2=5 olabilir mi? Bu saçmalıkları bazı doktorların üç beş kuruş kazanacaklar diye bilimsel bir tıbbi tedavi göstermesi utanç verici bir durumdur" diye ekledi. (HABER MERKEZİ)