24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde son gün

24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bu akşam saat 21.00’de Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde yapılacak programla sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile birlikte 6 ülkenin yer aldığı 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bu akşam sona eriyor. Festivalin ev sahipliğini yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Uzuner, "Her yaştan ve her kesimden insana dokunan festivalimizin, şehrin kültür sanat ihtiyacını oldukça karşıladığını düşünüyorum" dedi

Uzuner, festivalin kapanışıyla ilgili şunları söyledi:     

“Şehrimiz ve kurumumuz adına oldukça mutlu ve gururluyum. Böylesine büyük bir organizasyonun ev sahipliğini yapmak ve karşılığında da yoğun ilgi görmek gerçekten onur verici. Her yaştan ve her kesimden insana dokunan festivalimizin, şehrin kültür sanat ihtiyacını oldukça karşıladığını düşünüyorum. Bizler görevimizi büyük bir titizlik ve dikkatle yapmaya çalıştık halkımızda yoğun ilgisiyle yanımızda oldu. 15 Mayıs 2024 Çarşamba (bugün) saat 21.00’de tüm halkımızı Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde yapılacak kapanış programımıza bekliyoruz.”  

İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Ankara, Adana, İzmir, Konya, Van, Bursa, Sivas, Kayseri ve Trabzon Devlet Tiyatrosu ekiplerinin farklı oyunları ile yer aldığı festivalde, ayrıca Azerbaycan’dan Devlet Pandomim Tiyatrosu, Kazakistan’dan Astana Gençlik Tiyatrosu, Gürcistan’dan Tiflis Akhmeteli Tiyatrosu, Yunanistan’dan Tiyatro İthikon Akmeoataton ve İspanya Yllana Tiyatrosu da birer oyunla festivale katıldı.

Festival, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun 'Puntila Ağa ve Uşağı Matti' adlı oyunu ile açılmıştı.