25 yolcusu bulunan otobüs yandı

Lastiğinin patlaması sonrası aniden alev alan otobüsteki 25 yolcunun zamanında tahliye edilmesiyle, olası bir facianın önüne geçilmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 25 yolcu ve 3 personel ile İstanbul'dan Marmaris'e giden Engin Yakış (55) yönetimindeki 35 PK 138 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsünün lastiği, Orhangazi tüneli çıkışında büyük bir gürültüyle patladı. Sürtünme nedeniyle kısa sürede alev alan lastik yanmaya başladı.
Lastiğin patladığını ve alevleri fark eden otobüs şoförü, otobüsü emniyet şeridine çekip yolcuları tahliye ederek durumu itfaiyeye haber verdi. Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı gece saat 02.00'deki olay sonrası, otobüs mürettebatı, yolcular ve yoldan geçen TIR sürücüleri, yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Yangın sonrası otobüs tamamen kullanılamaz hale geldi.

LASTİK PATLADI, OTOBÜS SAĞA SOLA SAVRULDU

Yolcular, tünel içerisindeyken otobüsün lastiğinin büyük bir gürültüyle patladığını söyledi. Yolcular, patlama sonrası otobüsün önce sağa sola savrulduğunu ardından da lastiğin alev almasıyla otobüsün yandığını ifade etti. (BURSA-DHA)

Etiketler otobüs yangın lastik