26 STK’dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Demokrasi tehdit edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehditler içeren Alaattin Çakıcı’nın mektubuna 26 sivil toplum örgütünden ortak tepki geldi: “Bir siyasi partinin genel başkanını tehdit etmek; aslında anayasal tüm kurumları, hukuk devletini, demokrasiyi, Cumhuriyeti, demokrasiye inanmış herkesi tehdit etmek anlamına gelmektedir."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesi üzerine, aralarında çok sayıda dernek ve odanın bulunduğu 26 sivil toplum örgütü ortak açıklamayla yanıt verdi.

“Bu vahim durum Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir" denilen açıklamada şöyle devam edildi: "Bir suç örgütü lideri kamuoyuna da yansıyan bu mektupla ülkemizin ana muhalefet partisi liderini ölümle tehdit etmiş; dolaylı olarak da kamuoyuna gözdağı vermek istemiştir. Tehdit ağır bir suçtur. Bırakınız ana muhalefet partisi liderini, herhangi bir insanı tehdit etmek de suçtur."

Sıfatı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin her yurttaşının can güvenliği ve düşüncelerini ifade etme özgürlüğünün Anayasa ve yasaların güvencesi altında olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'HUKUKUN EMRETTİĞİ TEDBİRLER YERİNE GETİRİLSİN'

“Hal böyleyken, bir siyasi partinin genel başkanını tehdit etmek; aslında anayasal tüm kurumları, hukuk devletini, demokrasiyi, Cumhuriyeti, demokrasiye inanmış herkesi tehdit etmek anlamına gelmektedir. Bizler ülkemizin demokrasiye inanmış, Cumhuriyet değerlerini ve Anayasal hukuk devletini benimsemiş STK’ları, sendikaları ve meslek örgütleri olarak; suç örgütlerinin devletimizi ve toplumumuzu tehdit eden bu kanunsuz çıkışlarına karşı hukukun üstünlüğüne inandığımızı bir kez daha seslendiriyoruz. Tehdit edilenin kim olduğundan çok, hukuk devleti değerlerimizdir esas olan. Bu bağlamda, demokratik kitle örgütleri olarak hükümeti ve ilgili tüm devlet birimlerini hukuk ve kanunlarımızın emrettiği tedbirleri acilen yerine getirmeleri için göreve çağırıyoruz. Ayrıca, eski eşini kiralık katile öldürten şahıs profilinin esef verici bu olayın bir parçası olduğunu da hatırlamak, bugün kadın cinayetlerinde tartıştığımız cezasızlık açısından dikkate değer bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasal bir hukuk devleti olarak kalacaktır.”

Açıklamaya imza koyan oda, dernek ve sendikalar şunlar:

1-ANADOLU GÜÇ BİRLİĞİ KONFEDERASYONU
2- ANKARA CUMOK
3-ANKARA DAYANIŞMA DERNEĞİ
4-ANKARA DERSİMLİLER DERNEĞİ
5-ANKARA MİMARLAR ODASI
6-ANKARA SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI
7-AnTiYap ANKARA TİYATRO YAPIMCILARI
8-ANKARA TABİP ODASI
9-AVRUPA TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ
10-AYDOS DERNEKLER FEDERASYONU
11-ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ
12-ÇORUM HİTİT DERNEKLER FEDERASYONU
13-DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ ANKARA ŞUBESİ
14-DEVRİMCİ 78’LİLER FEDERASYONU
15-DEMOKRAT AVUKATLAR DERNEĞİ
16-DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ
17-KARAKOÇAN VE YÖRESİ DERNEĞİ
18-KIZILIRMAK YEREL DERNEKLER FEDERASYONU
19-MALİ MÜŞAVİRLER MUHASEBECİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ ANKARA ŞUBE
20-NAMIK KEMAL MAHALLESİ (SARAÇOĞLU)KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ
21-PİR SULTAN ABDAL 2 TEMMUZ KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI
22-PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ
23-SOSYAL DEMOKRASİ DERNEĞİ
24-TİYATRO OYUNCULARI MESLEK BİRLİĞİ
25-TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
26-TÜRKİYE KADIN DERNEKLERİ FEDERASYONU

(HABER MERKEZİ)