26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne başvurular başladı

Bu yıl 26'ncısı düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne başvurular başladı. Festivalde yer almak isteyen Türkiye'den kadın sinemacılar 20 Mart'a kadar başvuru yapabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 26'ncısı, bu yıl 31 Mayıs-7 Haziran arasında Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak.

"Kadınların her alanda olduğu gibi sinema sektöründe de daha görünür olmak için yıllardır sürdürdüğü hak mücadelesine" dikkat çekmeyi amaçlayan festival, kadın sinemacıların imzasını taşıyan ulusal ve uluslararası uzun metraj, belgesel ve kısa filmleri izleyici karşısına çıkaracak.

"Daha Fazlası, Daha Azı Değil" temasıyla düzenlenecek festivalin başvuruları 20 Mart Pazartesi günü sona erecek. Başvuru yapacak filmlerin 2022 ya da 2023 yapımı ve yönetmenlerinden en az birinin kadın olması gerekiyor.

Festival tarafından her yıl verilen Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü ve Genç Cadı Ödülü sahipleri ve program detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Festivalin başvuru formuna şuradan erişilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)