28. İstanbul Tiyatro Festivali'nden iki sürpriz: III. Richard ve Utsushi

28. İstanbul Tiyatro Festivali, Thomas Ostermeier’in yönettiği Schaubühne Berlin yapımı ‘III. Richard’ ve Japon Butoh dansının büyük ustası Ushio Amagatsu imzalı ‘Utsushi’yi ağırlamaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22 Ekim - 19 Kasım 2024 arasında düzenlenecek 28. İstanbul Tiyatro Festivali, Türkiye’den ve dünyadan birçok yapımı tiyatroseverlerle buluşturacak. Çağdaş tiyatronun dehalarından Thomas Ostermeier’in yönettiği Schaubühne Berlin yapımı ‘III. Richard’ ve Japon Butoh dansının büyük ustası Ushio Amagatsu imzalı ‘Utsushi’ festivalde yer alacak. 

Küratörlüğünü Mehmet Birkiye’nin üstlendiği festival programının tamamı eylül ayında duyurulacak. 

SCHAUBÜHNE BERLİN, 10 YILIN ARDINDAN FESTİVALE DÖNÜYOR

Thomas Ostermeier ile topluluğu Schaubühne Berlin, 10 yılın ardından festivale bir başyapıtla dönüyor. Her yapımıyla tiyatro tarihinde yeni bir sayfa açan yönetmen ve festivale daha önce Nora Bir Bebek Evi, Hamlet ve Bir Halk Düşmanı yapımlarıyla konuk olan topluluk, bu kez III. Richard ile İstanbul’a geliyor.

2012’de Hamlet rolündeki performansıyla İstanbul'da sahne alan Lars Eidinger, bu defa III. Richard rolüyle izleyici karşısına çıkıyor. 18 ve 19 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek gösteri, Zorlu PSM’nin Yüksek Katkıda Bulunan Mekan Sponsorluğu desteğiyle gerçekleşiyor.

SANKAI JUKU İLK KEZ FESTİVALDE

Festivalin bir diğer sürprizi olan Utsushi, Japonya’nın evrensel kültür mirasına hediyelerinden butoh dansının en çarpıcı örneklerinden biri. 1980’lerin başında butoh dansını Avrupa’ya tanıtan Ushio Amagatsu, mart ayında hayata veda edene kadar topluluğu Sankai Juku ile çıktığı turnelerle bu dans türünün tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi edinmesini sağladı.

Uluslararası festivallerden gelen yoğun istek üzerine yaratılan Utsushi, Amagatsu’nun 45 yıllık sanatının özünü yansıtan bir retrospektif olduğu gibi kendi içinde bütünlüklü yeni bir eser. 1980’lerden bu yana tüm dünyada fırtınalar estiren Sankai Juku, Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümü vesilesiyle ilk kez Türkiye'ye gelerek 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında İstanbullu izleyicilerle buluşacak.

24 ve 25 Ekim’de Zorlu PSM’de sahnelenecek gösteri, Zorlu PSM’nin yüksek katkıda bulunan mekân sponsorluğu ve Japan Foundation’ın değerli işbirliğiyle gerçekleşecek.

BİLETLER 2 TEMMUZ'DA SATIŞTA

Gösterilerin biletleri, avantajlı dönem fiyatlarıyla, 2 Temmuz Salı saat 10.30’dan itibaren; passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV Passo gişesinde (pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası açık) satışa açılacak.

Öğrenciler bu gösteriler için de Eczacıbaşı Genç Bilet ile biletlerini 20 TL’ye alabilecekler.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)