29 ilde FETÖ operasyonu: 108 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ soruşturması kapsamında 108 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Fotoğraf: İçişleri Bakanlığı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ operasyonunda 29 ilde 108 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Yerlikaya, "29 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-20' operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı! FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Yerlikaya operasyonun Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Maraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta yapıldığını aktardı.

Gözaltına alınanlar "FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve güncel yapılanması" içerisinde faaliyette bulunmakla suçlanıyor.

Yerlikaya, "Şüphelilerin, örgütün 'Gaybubet Evi' olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Ali Yerlikaya FETÖ