3 kişinin yaşamını yitirdiği Çeşme’deki yangınla ilgili 2 kişi tutuklandı

İzmir Çeşme'de 3 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanda, önceki gün saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın söndürüldü. 3 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA'nın aktardığına göre, Alaçatı Mahallesi'nde dün ormanlık, makilik ve otluk alanda çıkan yangına sebebiyet verdikleri gerekçesiyle Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin işlemleri tamamlandı.

Ekipler, soruşturma kapsamında 1 kişiyi daha gözaltına aldı. İşlemleri tamamlanan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliğine sevk edilen kişilerden Alparslan E. ile Özkan G. tutuklanırken 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan arazide bulunan cenazeler, savcı incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

BABA OĞUL VE YEĞEN HYATNI KAYBETTİ

Yangında hayatını kaybeden 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz ile 38 yaşındaki Hilmi Coşkunöz'ün baba oğul, 35 yaşındaki Mine Elmas'ın ise Mesut Coşkunöz'ün yeğeni olduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Buca ilçesinde ikamet eden Mesut Coşkunöz'ün sıhhi tesisatçılıktan emekli olduğu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Oğlu Hilmi Coşkunöz'ün ise tekniker olduğu belirtildi.

EVLERİ HASAR GÖRMEMİŞ

Yangının etkili olduğu bölgedeki 4 evin sahiplerinin akraba oldukları, evleri tatil için yazlık olarak kullandıkları bildirildi. Yangın sırasında panikleyerek araziye kaçan ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettikleri değerlendirilen 3 kişinin yaşadığı evlerin ise yangında hasar almadığı belirlendi.

 

YARDIM ETMEK İSTERKEN ALEVLERİN ARASINDA KALMIŞ

Yangında hayatını kaybeden 3 kişinin, dumandan etkilenmemek için yangının aksi yönüne kaçmaya çalıştıkları, Mine Elmas'ın kanser hastası Mesut Coşkunöz ile oğlu Hilmi Coşkunöz'e yardım etmek isterken alevlerin arasında kaldığı öğrenildi. Elmas'ın cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı son görüntü de ortaya çıktı. Görüntüde, Mine Elmas'ın yangının evlerine yaklaştığını, çocukları ve komşularıyla kaçmaya çalıştıklarını anlatarak, "Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Şu anda dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. 4 yetişkin 3 çocuk var" dediği anlar yer aldı. 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler çeşme yangın