3. Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali başlıyor

Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali, 16 Eylül'de başlıyor. Festival kapsamında, festivalin Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın çeşitli ülkelerinde “Directed By Women” adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye organizasyonu olan “Directed By Women Turkey” - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali, bu sene üçüncü kez izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival, 16-19 Eylül 2021 tarihleri arasında Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

DANİMARKA KISA FİLM SEÇKİSİ VE ÖZEL KONUKLARI 

16 -19 Eylül tarihlerinde yapılacak olan festivalin Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla film gösterilecek, sektörel söyleşi ve atölye çalışmaları yer alacak. Her kategoride seçilecek bir filme en iyi film ödülü verilecek. 

Bu sene ayrıca festival kapsamında Danimarka Kültür Enstitüsü iş birliği ile festival programında Danimarka kısa film seçkisi ve özel konukları olacak. 

Türkiye’de kısa film yönetmeni kadınlara yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, üretimlerini teşvik etmeyi ve farklı ülkelerde yönetmen kadınlar arasındaki kültürel ve sanatsal etkileşimi artırmayı amaçlıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)