32 binden fazla çocuk Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'ni ziyaret etti

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu hafta sonu Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi, ilgi görmeye devam ediyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu hafta sonu merkezi ziyaret ederek, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Ailelerin ve çocuklarının taleplerini, önerilerini dinleyen Selvitopu, 20 Ocak 2024 tarihinde ikinci yaşını dolduracak merkezin yoğun ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

'2 YILDA 32 BİNDEN FAZLA ÇOCUK BURAYI ZİYARET ETTİ'

Selvitopu, “İzmir'de atıl duran ve çokça tartışılan bir binanın, Nasreddin Hoca'nın çok sevdiği çocuklarla anılmasını istiyorduk. Geçen zaman gösterdi ki hedefimize ulaşmışız. Yaklaşık 2 yılda 32 binden fazla çocuğumuz aileleriyle birlikte burayı ziyaret etti. Bilim ve kültür etkinliklerinden yararlanma, deneyimleyerek öğrenme olanağı buldular. Karabağlar'da eğitimi, kültür ve sanatı desteklemeye, çocuklarımız için benzer projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Karabağlar'ın yanı sıra İzmir'in ve Ege'nin farklı ilçelerinden gelen çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde merkezi geziyor. Özellikle sanat, origami, matematik, robotik kodlama, masal, hayal et-tasarla-üret, İngilizce oyun, yaratıcı drama, teleskop atölyeleri öğrencilerin ilgisini çekiyor. Uzay ve Havacılık Sergisi'ndeki istasyonlardan roketler, gezegenler, yeryüzü şekilleri, Mars yüzeyi gibi konuları deneyimleyerek öğrenen çocuklar, 1. kattaki deney istasyonlarında da kaldıraçlar, ışık kırılmaları, güneş enerjisi gibi konularda birebir deney yapabiliyor.

Randevu sistemiyle çalışan Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'ni ziyaret etmek isteyen kişi ya da gruplar, “https://www.instagram.com/nasreddinhocackbm/” adresini takip edebilir.  Ziyaretçiler diledikleri atölyeler için “https://nasreddinhocackbm.karabaglar.bel.tr/tr/randevu" linkinden randevu alabiliyor.