37 yıl sonra idam edildi, ailesi katılmadı

Kasten öldürme, silahlı soygun, cinsel şiddet girişimi suçlarından idam cezası verilen Barwick, ölmeden önce Florida eyaletinin insanlara 'daha çok şefkat ve nezaket göstermesi gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletinde 1986 yılında 'kasten öldürme, silahlı soygun, cinsel şiddet girişimi' suçlarından idam cezasına çarptırılan 56 yaşındaki Darryl B. Barwick, Yüksek Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesinin ardından idam edildi. 

Mirror gazetesinin aktardığına göre, 'cinsel saldırı' suçlamasından tutuklu bulunduğu hapishaneden salıverildikten sonra, 31 Mart 1986 tarihinde 24 yaşındaki Rebecca Wendt'in Panama City'deki evine zorla giren ve Wendt'i bıçaklayarak öldüren Barwick, suçunu kabul ederek Wendt'in evine hırsızlık yapmak için girdiğini, Wendt'in direnmesi üzerine tekrar hapishaneye girmemek için kadını bıçaklayarak öldürdüğünü söylemişti.

'İNSANLARA DAHA FAZLA ŞEFKAT VE NEZAKET GÖSTERİN'

Rebecca Wendt'in bedeninde herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmazken, olay yerine gelen sağlık ekibi olay yerindeki bir battaniyede sperm izlerine rastlamış, yetkililer suçunu itiraf etmesi, battaniyede bulunan sperm izi, görgü tanığı ifadeleri ve evin içi ile dışındaki ayak izlerine dayanarak Barwick'i idama mahkum etmişti.

Florida Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, olaydan 37 yıl sonra idam edilen Darryl B. Barwick'in 3 Mayıs 2023 saat 18.14'te hayatını kaybettiği belirtildi.

Aile üyeleri ile son günlerde telefonda görüştüğü ifade edilen Barwick'in ailesinden hiç kimse idamdan önce kendisiyle yüz yüze görüşmezken ya da idam edilmesini izlemezken, Barwick, hayatını kaybetmeden önce, "Yaptığım şeyi neden yaptığımı açıklayamam. Aileden özür dilemenin zamanı... Özür dilerim" dedi. Barwick, son sözlerinde ayrıca Florda eyaletinin insanlara 'daha çok şefkat ve nezaket göstermesi gerektiğini' söyledi ve eyaletin gençlere müebbet hapis cezası vermesini eleştirdi. (DIŞ HABERLER)