46. Cesar Sinema Ödülleri sahiplerini buldu: Dupontel'e 3 ödül birden

Cesar Sinema Ödülleri sahiplerine verildi. Fransız yönetmen Albert Dupontel'in yönettiği "Adieu Les Cons" en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi uyarlama senaryo ödüllerine layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen 46. Cesar Sinema Ödülleri'nde Albert Dupontel'in yönettiği "Adieu Les Cons" en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi uyarlama senaryo ödüllerine layık görüldü. Dupontel ise bu filmle en iyi yönetmen ödülünü aldı.

NTV'nin haberine göre en iyi kadın oyuncu ödülü "Antoinette dans les Cevennes" filminde rol alan Laure Calamy'e verildi. Sami Bouajila da "Un fils" filminde gösterdiği performansla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Fransız yönetmen Sebastien Lifshitz'in yönettiği "Adolescentes" en iyi belgesel filmi seçildi. En iyi yabancı film ödülü ise Danimarkalı yönetmen Thomas Vinterberg'in "Drunk" adlı yapıtına verildi.

Tina Baz, "Adolescentes" filmiyle en iyi montaj ödülüne layık görüldü. En iyi animasyon film ödülü Aurelien Froment'in "Josep", en iyi kısa film ödülü Sofia Alaoui'nin "Qu'importe si les betes meurent" yapıtlarına gitti.

Fathia Youssouf, Maimouna Doucoure'nin yönettiği "Mignonnes" filminde gösterdiği performansla en iyi umut veren kadın oyuncu ve Jean-Pascal Zadi, "Tout simplement noir" filmindeki performansıyla en iyi umut veren erkek oyuncu seçildi.

PANDEMİ POLİTİKALARI PROTESTO EDİLDİ

Sinema ve tiyatro gibi kültür mekanlarının korona virüsü tedbirleri nedeniyle uzun süredir kapalı olmasını ve zor durumda kalan sanatçı ve sahne çalışanlarının gerekli desteği görememesini eleştiren Corinne Masiero, sahneye ilk olarak kanlı bir eşek derisi kostümü ile çıktı. 1970 yapımı Eşek Derisi filmine gönderme yapan Masiero, “Catherine Deneuve'nin Eşek Derisi’nde giydiği güneş rengi elbisesini istediğimi söyledim ve bana şöyle söylendi: Hayır çok pahalı, buna gerek yok" dedi. Paris’teki Odéon Tiyatrosu’ndaki eylemlere de dikkat çeken Masiero, üzerindeki giysiyi Odéon Tiyatrosu’nu işgal eden arkadaşlarından aldığını söyledi.

Ulusal Sinema Merkezi (CNC) Başkanı Dominique Boutonnat hakkında geçtiğimiz ay açılan cinsel saldırı ve şiddet soruşturmasına da değinen komedyen, “Eşek Derisi’ni bugün kim finanse edecek? Kızıyla evlenmek isteyen bir babanın hikayesi. Bunu kimse finanse etmeyecek! CNC'de olsa belki” diye konuştu.

Eşek kostümünü çıkartan Masiero, üzerindeki kanlı elbise için “Hala çok mu kötü? Peki, bir kostümüm daha var ama bu son” dedi ve elbisesini de çıkarttı. "Şu an biz böyleyiz, tamamen çıplak" diyen Masiero’nun göğsünde “Kültür yoksa gelecek de yok”, sırtında ise Fransa Başbakanı Jean Castex’e ithafen “Bize sanatımızı geri ver Jean” yazıyordu.

Masiero, En İyi Kostüm ödülünü alan filmi açıkladıktan sonra sahneden ayrıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)