4'üncü Bergama Tiyatro Festivali 11 Ağustos'ta başlıyor

Bergama Tiyatro Festivali, dördüncü kez perde açmaya hazırlanıyor. 11-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festival Bergama’nın tarihi mekanlarında konuklarını ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bergama Tiyatro Festivali, 11-13 Ağustos tarihleri arasında 4'üncü kez seyircilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bergama’nın tarihi ve özel mekanlarında hayat bulacak festivalde ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmaları da yer alacak. 

Bergama Tiyatro Festivali, her sene üzerinde durduğu Yerelleşme, Sektörleşme, Kültürel Hayatın Erişilebilirliği ve Çocuklar ve Gençler başlıklarının yanında bu sene komedi işleri ile festival katılımcılarıyla buluşacak. Festivalin direktörü Öner Eren Arıkan bu yıl neşeyi odağına alan festivale ilişkin, “2023'ün ilk yarısını yaşadığımız deprem felaketinin üstüne belirsizliklerin ve ekonomik koşulların etkilerinin fazlasıyla hissedildiği yoğun ve üzücü bir şekilde geride bıraktık. Tüm bu zorlukların ve belirsizliklerin arasında, koşulları zorlayarak da olsa buluşmanın önemli olduğuna inandık. Programda ağırlığı hissedilecek komedi işleri ile de bir arada olmanın, keşfetmenin, birlikte eğlenmenin, kahkaha atmanın gücünü yeniden keşfedeceğimiz bir Bergama Tiyatro Festivali olsun istedik" ifadelerini kullandı.

Festival boyunca sahnelenecek oyunların biletleri  Mobilet’te satışa sunulacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)