5 çocuğunu küvette boğarak öldürmüştü: Taburcu olmayı reddediyor

20 Haziran 2001'de en büyüğü 7 yaşında, en küçüğü ise 6 aylık olan 5 çocuğunu öldüren Andrea Yates'in, 2006'da bu yana tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmek istemediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletinde, 5 çocuğunu küvette boğarak öldüren Andrea Yates'in ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden taburcu edilmeyi reddettiği belirtildi. Yates, 2001 yılında beş küçük çocuğunu Houston'ın banliyösündeki evlerinin küvetinde boğduğunda 37 yaşındaydı. Eşi Rusty Yates ise NASA mühendisi olarak çalışıyordu.

2001 yılının 21 Haziran günü eşinin işe gitmesinde bekleyen Andrea, eşi evden çıktıktan sonra çocuklarını tek tek küvette boğarak öldürdüğünü anlatmıştı. Çocukların en büyüğü 7 yaşında, en küçüğü ise 6 aylıktı. Cinayetin ardından polisi arayarak kendisini ihbar eden Andrea, daha sonra ise eşini arayarak eve gelmesini istemişti.

2006 YILINDA HASTANEYE GÖNDERİLDİ

Avukatları, 37 yaşındaki kadının doğum sonrası depresyondan muzdarip olduğunu söylemiş ve psikoz nedeniyle cinayetleri işlediğini savunmuştu. İlk önce müebbet hapis cezasına çarptırılan kadın, cezaevinde yaptığı bir konuşmada 'çocuklarını ebedi lanetten kurtarmak için iki yıldır cinayetleri planladığını' söylemişti. Andrea'nın psikolojik durumunun iyi olmadığını söyleyen avukatlar, davayı temyize götürmüş ve 2006 yılında Andrea ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderilmişti.

'BAŞKA NEREYE GİDEBİLİR?'

Teksas'ın Kerrville kentindeki bir hastanede tedavi gören Andrea'nın avukatları, müvekkillerinin 'mutlu olduğunu' ve taburcu edilmek istemediğini anlattı. Savunma avukatı George Parnham, "O olmak istediği yerde. Zaten burada çıksa nereye gidebilir, ne yapabilir?" ifadelerini kullandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler Andrea Yates teksas abd