5 partiden 10 bin kişi CHP’ye katıldı

Esenyurt'ta 5 partiden 10 bin kişi CHP'ye katıldı. Yeni parti üyeleri rozetlerini CHP lideri Özgür Özel ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer taktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, CHP'ye üye olan 10 bin kişi katılım töreni düzenlendi. 

Esenyurt'ta AK Parti, Memleket Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Yeniden Refah Partisi başkan ve yöneticileri ile çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinden binlerce kişi CHP'ye katıldı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleşen katılım törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanı Özgür Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, milletvekili Ali Mahir Başarır, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, parti meclis üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, CHP'ye katılımların artmasını sağlayacaklarını söyledi.

Özer, "Bize konulan tüm engellemelere ve kara propagandalara rağmen, halkımızın desteğiyle Esenyurt’ta büyük bir zafer kazandık. Hem Esenyurt’u, hem İstanbul’u aldık. Şimdi sıra Genel Başkanımızın önderliğinde Türkiye’yi yönetmeye geldi. Allah’ın izniyle iktidara yürüyoruz ve halkımızın partimize olan güveni günden güne artıyor. Bugünkü katılım töreni, bunun en somut göstergesidir. Bu adımın partimize hayırlı olmasını ve buradan Türkiye’ye dalga dalga yayılmasını diliyorum" dedi.

'İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK, KORKUNUN YANSIMASI'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmek istenmesine tepki gösteren Özer, "Türkiye bir geçiş sürecinde. Bir tarafta iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partimiz, diğer tarafta ise hukuksuzluklar, haksızlıklar ve ekonomik krizlerle yönetilemez hale gelmiş bir iktidar var. Partimiz, son seçimde büyük bir başarı elde etti. Ancak bu kutlu yürüyüşten korkanlar, siyaseti kendi çıkarlarına göre dizayn etmeye çalışıyorlar. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na getirilmeye çalışılan siyasi yasak, bu korkunun bir yansımasıdır. Ancak korkunun ecele faydası yok. Halkın iradesini kimse engelleyemez, bu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. İlk seçimde, Genel Başkanımızın önderliğinde iktidara ulaşacağız. Yıllardır partimiz, yüzde 25-26 bandında dolaşan bir oy oranına sahipti. Ancak 31 Mart’ta, bu tavanı kırarak büyük bir başarıya imza attık. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

'ESENYURT’TA BAŞLATTIĞIMIZ MODEL TÜRKİYE’YE YAYILACAK”

"Esenyurt’ta başlattığımız birlik ve beraberlik modeli, dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılacak ve yerelde kazandığımız zaferi genel seçimlerde taçlandıracağız" diyen Ahmet Özer, "Halkımızın yıllardır özlemle beklediği demokratik iktidarı getireceğiz. Bugün bu salonda toplanan kalabalık, bu heyecanın ve umudun en büyük göstergesidir. Halkımız artık yorgun; işsizlikten, yoksulluktan, haksızlıklardan bıktı. Şimdi gün, iyiyi, doğruyu ve güzeli bulma günüdür" ifadelerini kullandı.

ÖZEL: PARTİYİ ADAY TARTIŞMALARIYLA KAOSUN İÇİNE ÇEKMEK İSTEYENLER DOSTLARIMIZ DEĞİL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "İçine çekilmeye çalışıldığımız bütün tartışmalara inat olarak her birimize önemli bir görev vermek üzere bugün Esenyurt’tayım. Gelecek üyelerimize de en eski üyemize de şunu söylüyorum: Bu partiyi cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla bir kaosun, bir çatışmanın ve erkenden bir meşguliyetin içine çekmek isteyenler dostlarımız değildir" diye konuştu.

'CHP'NİN ADAYI SİZLERSİNİZ'

Halkın sorunlarının tartışılması gerektiğini belirten Özel, "Kim ki televizyonda yoksulluğu, işsizliği değil de aday kim olacak tartışmasını körüklüyor onu konuşuyorsa; kim ki istihdam sorununu, evladının eğitimindeki sorunları, bu meseleler dışında başka bir şeyi konuşuyorsa inanın dostumuz değildir. ‘Aday kim olacak?’ Emin olun, adayın kim olacağına benim kadar sizler de karar vereceksiniz. Örgütümüzün görüşünü alıp, CHP'lilerin tamamını memnun edecek bir adayı hep beraber belirleyip arkasında duracağımız güne kadar ilan ediyorum ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı sizlersiniz" dedi.

(BÜLTEN)