5 yıllık kompleksin 3 aydır elektriği yok

Diyarbakır’ın Bağıvar Mahallesi’ndeki Sur İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’ne bağlı spor kompleksinin elektrikleri 3 aydır kesik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Bağıvar Mahallesi’nde 5 yıl önce inşa edilen spor kompleksinin elektriklerinin 3 aydır kesik olduğu ortaya çıktı. DEDAŞ, spor kompleksinde abonelik işlemi yapılmadığı için elektrik verilmediğini açıkladı.

Amida Haber’in haberine göre Bağıvar Mahalle Muhtarı ve Sur Bağıvarspor Kulüp Başkanı Mehmet İhsan Turan, “Sorunun çözümü için Gençlikspor İl Müdürlüğü’ne ve belediyelere başvurduk bir sonuç alamadık. Kulübümüz bu yıl süper amatöre çıktı. Bir ay sonra ligler başlayacak ama ne saha var ne de idman yeri” dedi.

Turan, 20 bin nüfuslu mahallede yaşayan çocukları uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istediklerini belirterek, “Ancak bir türlü başarı elde edemiyoruz. Çünkü sürekli sorunla karşılaşıyoruz. Elektrik sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Bağıvarspor Teknik Direktörü Sedat Bütüşaba da, sokak futbolunun gelişmesini istediklerini belirterek şunları söyledi: “Daha önce büyük bir sahamız vardı. Sokak futbolu gelişsin diye Gençlik Spor İl Müdürlüğü çok amaçlı bir tesis yaptı. Evet güzel bir şey yaptılar. Bir süredir halı saha yandı, tel koptu, bakım yok. Bu yıl süper amatör ligine çıktık. İdman yapacağız ama elektrik yok. Gündüz idman yapacağız belediye ve halk eğitim merkezlerinin hocaları kurs yapıyor, dolayısıyla bize zaman kalmıyor. Akşam köyün gençleri gelip top oynamak istiyor. Ne onlar oynayabilir ne de biz idman yapabiliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler diyarbakır spor