500 bin konut: AK Parti'nin seçim projesi mi?

Evrensel yazarı İhsan Çaralan, 500 bin konut projesiyle inşaat sektörüne ve iktidara yeni kaynak yaratılacağını ama ortada 'proje' denilebilecek bir çalışmanın olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Evrensel yazarı İhsan Çaralan, 500 bin konut projesiyle AK Parti'nin seçimi finanse etmeyi amaçladığını söyledi. Ortada proje denebilecek bir hazırlığın olmadığına dikkat çeken Çaralan, sonucun "işçiye ev sahibi olma hayali kurdurup onu istismar etmek" olacağını ifade etti. 

İhsan Çaralan'ın "AKP’nin 500 bin konut projesi: Barınma sorunu dışında her şeyin projesi gibi!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Öyle ki, kira ödemekten bunalmanın ötesinde artık kirayı ödeyemeyip ev sahibi tarafından kapının önüne konulma korkusu içindeki emekçilerin, 'Hele bir başvuralım gerisini sonra düşünürüz' diyerek kuyruğa girdiği anlaşılmaktadır.

Emekçiler sıraya girmektedir ama bu kampanyanın başlamasından beri ortaya çıkan gerçekleri dikkate alan konunun uzmanları (inşaat mühendisleri, şehir planlamacıları, ekonomistler, deprem uzmanları…) üstünde çalışılmış, proje denilebilecek bir hazırlığın olmadığını belirtiyorlar.

Bu yüzden de emekçilerin gelirini ve AKP’nin politika tarzını bilen, emekçilerden yana tutum alan hemen herkes; 

Yüzde 10 peşinatları seçimi finanse etme amaçlı kullanacağı,

Gerçekte emekçiyi ev sahibi yapma amacı olmayan ama emekçilere 'Sizi ev sahibi yapacağız' diyerek en yoksul kesimlerin barınma sorununu istismar ederek onların kafasını karıştırdığı, 'seçim rüşveti' görünümlü ama bir rüşvet özelliği taşıyacak içeriğe bile sahip olmadığı,

Bu projenin, 'Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme' çeviren zihniyetin yeni bir sürümü, inşaat sektörüne en yoksul emekçi kesimlerden servet aktarımının yeni bir hamlesi olduğu… değerlendirilmesini yapmaktadır." (YAZININ TAMAMI