500 genç Beyoğlu Satranç Turnuvası'nda yarıştı

Dünya Satranç Günü'nde düzenlenen Beyoğlu Belediyesi Satranç Turnuvası'na üç ülkeden 500 genç sporcu katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyoğlu Belediyesi tarafından, 20 Temmuz Dünya Satranç Günü dolayısıyla Hasköy Kültür, Sanat ve Gösteri Merkezi'nde Satranç Turnuvası düzenlendi. Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney ile birlikte turnuvanın açılışına katılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, turnuvanın başlangıç hamlesini yaptı. On farklı kategoride altı turun oynandığı turnuvaya, üç ülkeden 500 sporcu katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşma yapan Belediye Başkanı İnan Güney, şunları söyledi:

“Satranç dünyanın en eski oyunlarından birisidir. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de satranca meraklıydı. Seyahat ettiği trenin bir vagonunda muhakkak satranç tahtası bulunurdu. Geçmişte başarılı olmuş padişahların, bilim insanlarının ve liderlerin de satranca olan sevgisi tesadüf değildi. Satranç şansa dayalı olmayan, aklın rekabetini öne çıkartan müthiş bir yolculuktur. Satranç tahtası da tıpkı hayat gibi önümüze sonsuz olasılıklar sunar. Yine satrançta her bir hamle bir karar, bir seçimdir. Tıpkı hayattaki gibi. Düşünen, soran, sorgulayan, kriz anlarında paniğe kapılmadan doğru kararlar alabilen, aldığı kararda en az dört beş hamle sonrasını planlayabilen, stratejik kararlar alabilen nesiller ülkemizin geleceği için çok kıymetlidir. Turnuvaya katılan tüm genç sporcularımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum."

Satranç Turnuvası, 21 Temmuz Pazar günü oynanan altıncı turun ardından düzenlenen ödül töreni ile sonlandı. 10 farklı kategoride 30 kupa ve 80 madalyanın dağıtıldığı turnuvada, kendi kategorilerinde ilk üçe giren sporcular kupa, ilk beş sporcu ve en başarılı ilk üç kadın sporcu madalya almaya hak kazandı.

Dereceye giren katılımcılar ayrıca hediye çeki ile ödüllendirildi.