6 muhalefet partisi 'RTÜK üyeleri' konusunda uzlaştı

Parlamenter sisteme dönüşü planlayan 6 parti RTÜK konusunda anlaştı: RTÜK üyelerini meslek örgütleri ve iletişim sektörü belirleyecek, adaylar Meclis'te seçilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı'nı oluşturan 4 parti (CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti) ile DEVA ve Gelecek Partisi temsilcilerinin Meclis'te yürüttüğü 'parlamenter sisteme dönüş' çalışmaları devam ediyor. "Temel hak ve özgürlükler" başlığının görüşüldüğü toplantıda, Radyo Televizyon Üst Kurumu'nun (RTÜK) gelecekteki yapısı konusunda uzlaşıya varıldı.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre, 6 partinin temsilcisi, RTÜK üyelerinin meslek örgütleri ve iletişim sektörü tarafından gösterilecek adaylar arasından Meclis'te seçilmesi konusunda mutabakata vardı. Toplantının ilgili bölümünde TRT, Anadolu Ajansı ve Basın İlan Kurumu'nun yapısı da ele alındı.

BİRÇOK KONUDA ANLAŞMA

Toplantıda kadın hakları, sivil toplumun güçlendirilmesi, STK'lerin daha bağımsız hale getirilmesi de görüşüldü. Altı parti önümüzdeki hafta 'kamu yönetimi' başlığı altında, kamuya girişte sınav sistemleri, liyakat, yolsuzluklarla mücadele, yerel yönetimler, üniversitelerin yapısı, düzenleyici denetleyici kurumlar ve siyasi etik kanununu görüşecek. Yaklaşık 2,5 sayfadan oluşması beklenen metnin 15 Aralık'ta genel başkanlara sunulması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)